Fler ideella krafter - vad behöver din förening hjälp med?

Publicerad
Många klubblad bredvid varandra
På ordförandekonferensen i november konstaterade vi gemensamt att en tydlig utmaning efter pandemin, är att det blir allt svårare att rekrytera ideella krafter till allehanda uppdrag. Därför beslutade vi på konferensen att vi tillsammans gör en kommunikativ insats/kampanj i syfte att lyfta denna fråga och försöka locka fler ideella krafter till den värmländska innebandyn.
VIBF kommer inom kort att öppna en sida här på webben som handlar om att vi tillsammans letar efter all tänkbar ideell hjälp. Och vi kommer att uppmana alla som har lust att bidra att höra av sig, för att sedan matcha personerna med föreningar utifrån geografi.

På denna webbsida kommer vi också att lägga ut direkta ”annonser” där vi talar om vad olika föreningar skulle behöva hjälp med. Och här behöver vi givetvis input från alla föreningar.

Vad skulle föreningarna behöva hjälp med i verksamheten, i stor eller liten omfattning? Det kan handla om alltifrån hjälp med kommunikation i sociala kanaler, till personer som kan jobba runt matcher eller kanske vara behjälpliga i fixa till i klubblokal/förråd eller liknande.

Oavsett roll och uppdrag, så är tanken här är att kunna vara ganska specifik i enskilda uppgifter, för att komma ifrån att den som engagerar sig ideellt måste göra många saker samtidigt. Kan vi istället tillsammans hitta en modell där många kan bidra med lite, så tror vi att det skulle kunna underlätta att få fler att engagera sig.

Vad vi önskar hjälp med konkret är att ni som förening funderar över vilka luckor ni har, vad ni skulle behöva hjälp med i er verksamhet. Skicka ett mail till camilla.olsson@innebandy.se, där ni kort beskriver vad man gärna får hjälpa till med hos er och vem man ska kontakta (lämpligast via mail) om man kan tänka sig att hjälpa till. Vi publicerar sedan alla efterlysningar på kampanjsidan och kommer att jobba med olika inlägg och puffar i sociala kanaler, i syfte att locka folk till att besöka webbsidan.

Tack för era bidrag!

Publicerad av Camilla Olsson

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS