De prisades på årsmötet

Publicerad
Sofie Arsmote
I samband med årsmötet delades VIBF:s årliga utmärkelser ut. Här är alla pristagare!

Årets damjunior - Sofie Andersson, Hagfors IF Uddeholm

"Inför den gångna säsongen stod denna Kristinehamnsfostrade forward inför sin andra säsong i Allsvenskan med Hagfors IF Uddeholm. Även om säsongen blev tung för det unga laget så blev den desto mer framgångsrik för henne personligen. Hon vann den interna poängligan och var inblandad i nästan 50% av lagets mål. Hennes fina statistik och framförallt vassa målskytte skapade stort intresse och under våren fick hon, via en dubbellicens med Västerås Rönnby IBK, debutera i SSL. Till hösten väntar fler matcher i samma förening för en av de mest lovande unga talanger som Värmland fostrat på senare år."

Årets herrjunior - Isac Hauge, Karlstad IBF

"Från att som sexåring ha börjat spela innebandy i Karlstad IBF har han varit sin moderklubb trogen. Till den gångna säsongen flyttades han upp till föreningens A-lag i Allsvenskan och succén lät inte vänta på sig. Han fick stort förtroende och blev på sin backplats en nyckelspelare i det SSL-jagande laget. Under säsongen blev han också uttagen till U19-landslaget och han fick under våren plats i truppen till U19-VM i Danmark. Hans avslutning på säsongen blev så perfekt den kunde bli med ett lyckat SSL-avancemang och ett U19-VM-guld. Han är utan tvekan en av värmländsk innebandys största framtidslöften!"

Årets unga domarpar - Emil Ahlström och Isac Lindell-Green

"Årets säsong innebar den fjärde som distriktsdomare för detta domarpar. De inledde säsongen med att döma en av finalerna i junior-DM och fortsatte sedan med att under hösten få debutera i bland annat herrar division 3. Genom sitt trygga domarskap och målmedvetna arbete har de både tidigare och under årets säsong utvecklats som domare. Säsongen avslutades med att de dömde finalen i HJ17-slutspelet och det med en insats som gjorde den utsände domarcoachen lyrisk! Värmland har flera unga lovande domarpar på väg upp och detta par tillhör toppskiktet av den gruppen! Philip


Årets domarpar - Philip Aronsson-Elffors och Claes Knutsson

"Till säsongen 2019/20 flyttades detta domarpar upp till förbundsserierna och har under dessa säsonger etablerat sig väl i både herrar division 1 och Allsvenskan dam. Under årets säsong har de tagit stora kliv som domare och det har gett resultat i vilka matcher de fått döma. De har bland annat fått döma ett flertal matcher i både SSL dam och Allsvenskan herr samt även kvalmatcher till nämnda serier. De är på väg att etablera sig som det främsta aktiva värmländska domarparet och är viktiga förebilder för distriktets unga och lovande domare.

Årets förening – GS 86 AIF

"Säsongen har kantats av sportsliga framgångar på rad, både på ungdomsnivå och seniornivå. Damlaget avancerade till Allsvenskan och kommer därmed nästa säsong att för första gången någonsin spela i en förbundsserie. För herrlaget innebär avancemanget till division 1 att man återigen tar steget upp på förbundsnivå efter fyra säsonger i division 2. På ungdomsnivå har föreningens tjejsida gjort succé och kammade hem inte mindre än tre guld i DM och Lilla VM. Säsongen 2022/2023 går till historien som en av de sportsligt mest framgångsrika i föreningens historia."

Årets eldsjäl (till minne av Jocke Olsson) – Lennart Hallberg och Melker Tiderman, Munkfors IBK

"År efter år har de lagt ner hjärta och själ och burit stora delar av ortens innebandyverksamhet på sina axlar. De har ryckt in och funnits där det behövts. I stort som smått, i spelarbås, i styrelserum och framförallt i Forsnäshallen och Munkfors Arena. På distriktsnivå har båda arbetat i diverse kommittéer genom åren och bidragit till utvecklingen av den värmländska innebandyn. Tillsammans har de gjort och gör ett obeskrivligt och viktigt avtryck med sitt brinnande engagemang och sin genuint stora kärlek till sporten och till föreningen.

Årets ungdomsledare – Jonas Berglund och John Johnsen, Herrhagens IF

"2018 stod denna duo inför valet att anmäla sina barn till en etablerad verksamhet eller bilda en egen förening. De valde att göra det sistnämnda och det med en vision om att skapa en förening som är öppen för precis alla, en verksamhet med tydligt fokus på att sänka trösklarna och kostnaderna på alla sätt som är möjliga. Med nyfikenhet och framåtanda har de vridit och vänt på gamla strukturer, ifrågasatt och försökt hitta nya lösningar, samtidigt som lyhördheten för omvärlden har varit stor. På bara några år har både föreningen och lagen växt så det knakar och man har till kommande säsong sju lag anmälda till serie- och poolspel."

Stort grattis till alla fantastiska pristagare!

Publicerad av Camilla Olsson

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS