Bronslaget från Ö-vik jagar nya medaljer på Veteran-SM!

Publicerad
421837283 340462025620651 8842178367150336438 N
Örnsköldsvik Innebandys Damveteraner spelar Veteran-SM i D35+ klassen i Uppsala i helgen. Ifjol blev det en fin bronspeng laget, med Maria Hörnsten i spetsen, och de hoppas kunna återupprepa den bedriften, även om konkurrensen är tuffare i år.
– Det är fler bra lag med i år med många stjärnspelare som är aktiva i allsvenskan och division ett och en del lag spelar i veteranserier söderöver med matcher varje vecka, säger Maria.
Maria Hörnsten in action...


I gruppen ställs de mot bland annat Järfälla Bele, just de man besegrade i bronsmatchen förra året. I övrigt "slipper" tjejerna förhandsfavoriter som IKSU, Endre, Rönnby (som vann guld ifjol) och Råsunda, med Emelie Lindström i spetsen.
– Det är hur många stjärnspelare som helst med i de där lagen, flera av dem är aktiva och levererar på hög nivå.

Totalt i klassen Damer 35+ deltar 15 lag. I Örnsköldsviks Damveteraner är stommen laget som vann SM-guld 2004, för 20 år sedan, när föreningen hette ÖSK.
– Det är klart att det är en kul grej från början när vi drog igång igen, men när det är matcher vill vi alltid prestera och göra bra ifrån oss. Vi tränar en gång i veckan, och spelar tuffa matcher mot Gullänget Krokstas damlag och ÖIB:s damjuniorlag. Vi är otroligt tacksamma att de vill spela mot oss då och då, då vi inte själva har någon serie att spela i här uppe.

Kontringsförsök från Ö-vikgsänget

Vad är det som gör att ni fortfarande har drivet till att spela innebandy och tävla?
- Jag tror att alla har velat fortsätta spela förut, men inte fått ihop vardagen. Nu har de flesta av oss lite äldre barn och vi känner att det funkar att komma ifrån en gång i veckan. De flesta är aktiva och håller igång, så det är inga soffpotatisar haha. Sen så är det en social grej och man har roligt med laget. Vi träffas och spelar och surrar före och efter träning. Den sociala biten är en stor drivkraft och sen så klart gillar vi innebandy, det är också en viktig del.

Som sagt blev det en tredjeplats i förra årets SM, något som Maria tror blir tufft i år, men inte omöjligt.
- Jag ser absolut att vi har en chans att vinna gruppen och det är vad vi ska satsa på. Sen är det flera bra lag i år, som håller en väldigt hög klass så det är klart att det kommer att bli mycket tuffare att ta en pallplats.

Vad är höjdpunkten med att åka på SM?
- Det är blandningen skulle jag säga, att åka iväg med varnadra men också att få spela matcher,lira tillsammans. Sen så klart resan ner, hänga på hotellet och i år också en form av bankett med middag där man får träffa andra lag och spelare under kvällen och prata med dem. Det är mycket som är kul och det blir mycket skratt, avslutar Maria Hörnsten.

ÖIB:s Damveteraner har både ett Tiktok-konto och ett Instagramkonto där ni kan följa SM-resan! Vi önskar dem ett stort lycka till!


Foton: Privat och Adam Troy.
Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS