VIBF 40 år- ett snack med ordförande Bruzelius

Publicerad
Helena 2024
Helena Bruzelius är inne på sitt nionde år som ordförande i Värmlands Innebandyförbund och kan se tillbaka på en handfull år där väldigt mycket har hänt.
   - Jag är mäkta stolt över värmländsk innebandy och det otroliga arbete som så många dagligen lägger ner för att hela tiden ta rörelsen framåt, säger hon.

Under de första åren som ordförande handlade mycket om ett internt arbete, där många inom förbundsorganisationen, både tjänstepersoner och förtroendevalda, var nya och organisationen behövde hitta sina former och definiera vägvalen framåt.

   - Den första tiden handlade mycket om att forma ett delvis nytt lag och staka ut en delvis ny riktning tillsammans med alla de nya kompetenser vi knutit till oss. Det var både spännande och motiverande att på flera sätt få börja med ett blankt papper.

 Tiden som ordförande har också präglats av en hel del förändringar och processer i rörelsen i stort. Bland annat har det de senaste åren pågått nationellt arbete med att se över organisationen inom svensk innebandy, där frågan här och nu kanske är mer aktuell än någonsin.

- I de här processerna är vi i Värmland noga med att ta ordentlig plats och göra vår röst hörd, utifrån perspektivet att vi alltid vill värna om det som är bäst för föreningarna. Det är för föreningarna vi finns till och det måste alltid vara den givna utgångspunkten.

 Pandemiåren bjöd givetvis på en både utmanande och högst annorlunda tid, för vämländsk innebandy som för alla andra. Men Helena Bruzelius lyfter också fram hur samhällskrisen på olika sätt skapade ännu tightare band och främjade kreativitet och uppfinningsrikedom som rörelsen haft stor nytta av även sedan samhället återgått till det normala

   - Pandemin ställde nya typer av krav på oss alla och jag tycker att vi i Värmland fick till en väldigt tät och bra dialog, där vi alla hjälpte varandra framåt. Jag är också stolt över beslutet vi tog i Värmland att subventionera en stor del av serieavgifterna, efter den avbrutna säsongen. Vi var ensamma i Sverige om att subventionera så stora summor som vi gjorde.

 Helena Bruzelius poängterar avslutningsvis att hon är stolt över att Värmland varit och är ett distrikt som vågar gå i bräschen i stora frågor och som ständigt strävar efter utveckling.

- Vi jobbar hela tiden med ett tydligt utvecklingsfokus vilket jag tycker är helt avgörande. Jag är väldigt glad över att vi genom historien vågat gå i framkant, alltifrån när det har gällt omfattande förändringar inom tävlingsverksamheten till att ta fram satsningar som sedan har kommit att sprida sig nationellt, där väl vår digitala utbildning Fifty/Fifty är det kanske tydligaste exemplet.

Publicerad av Camilla Olsson

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS