Uppdatering kring kval och SM-slutspel

Publicerad
Gs86
Värmländska lag jagar platser i SSL, Allsvenskan, division 1 och 2. Dessutom väntar Innebandyfesten för USM-lag under helgen.
Herrar

Karlstad IBF har tagit sig vidare till playoff 2 i SSL-kvalet och kommer möta Visby IBK där. Matchserien börjar 1 april med match på Gotland och matchserien spelas i bäst av Aafem matcher.

Nilsby IK har även de nått playoff 2 i kvalet till Allsvenskan. Där möter man KAIS Mora IF. Även den matchserien inleds på lördag och då i Kil. Matchserien avgörs i bäst av tre matcher.

I playoff till division 1 så har Skoghalls IBK Utveckling och GS 86 AIF tagit sig vidare till playoff 2. De möts i bäst av tre matcher och första matchen spelas i Skoghall imorgon.

Kvalet till division 2 har avslutats trots att två matcher återstår i kvalserien. Detta då det är klart att Billingsfors IBK och Åmåls IBK kvalificerat sig för spel i division 2. BKI Sunnanå får spela kvar i division 3.

Damer

GS 86 AIF (bilden, foto: VF.se) vann mötet med IBK Uppsala Teknologer i playoff 1 i kvalet till Allsvenskan. Nu väntar IBF Falun Utveckling i playoff 2. Det är bäst av två matcher som gäller. Första matchen spelas på söndag i Falun.

I kvalserien till division 1 så återstår en omgång. BKI Sunnanå leder serien med sex poäng, Skoghalls IBK Utveckling ligger tvåa med fyra poäng, trea ligger Lillån IBK Ungdom på två poäng och sedan finns Kristinehamns IBF på en fjärdeplats med noll poäng.

Då kvalet gäller en plats i division 1 så är det klart att Kristinehamn flyttas ner till division 2. Sunnanå behöver ta en poäng för att säkra segern i kvalserien, medan Skoghall Utveckling vinner kvalserien vid vinst under ordinarie tid mot Sunnanå som man möter i sista omgången.

Lillån Ungdom har en chans att nå division 1 även dom, detta eftersom kvalet kan komma att gälla två platser om GS 86 når Allsvenskan. För bli två behöver Lillån Ungdom vinna mot Kristinehamn samtidigt som att Skoghall Utveckling tar en eller noll poäng.

I kvalserien till division 2, som gäller två platser, så har IFK Heden säkrat seriesegern och en plats i divison 2. Den andra platsen står mellan Lysvik IBF och SK Örnen. De båda möts imorgon fredag och båda står på tre poäng efter två matcher. Örnen behöver vinna matchen, antingen i ordinarie tid eller sudden, medan Lysvik klarar sig med oavgjort, detta då de har bättre målskillnad.

Innebandyfesten USM

Innebandyfesten USM (SM-slutspel) avgörs i Falun med start imorgon fredag och avslutas på söndag. Hagfors IBS är det enda värmländska lag som finns på plats och de deltar i P16-klassen.

Totalt 16 lag finns med i pojkklassen. De har delats upp i fyra grupper med fyra lag per grupp. Hagfors möter Munka-Ljungby, AIK och Warberg i sin grupp.

Lag 1-2 i gruppspelet går till kvartsfinal medan lag 3-4 får spela placeringsmatcher.

Publicerad av Johan Carlsson

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS