Föreläsning om mixade träningsgrupper (åldersmässigt)

Publicerad
Ensam glad till har gjort mål
Vi vet att många, för att inte säga alla, föreningar kämpar för att behålla sina spelare kvar i föreningen under främst högstadieåldern. Rent statistiskt är det också under den perioden som flest slutar med innebandy. Men det finns exempel på föreningar som lyckats vända den trenden och ett är Gimonäs Umeå IF.

Tisdagen den 9 maj kl 18:00 bjuder vi in till en inspirerande föreläsning om Gimonäs satsning på mixade träningsgrupper (åldersmässigt).

Föreläsare är Patrik Eklund. Patrik jobbar idag som nationell tävlingssamordnare på Svenska Innebandyförbundet. Men tidigare har varit engagerad i Gimonäs Umeå IF, där han varit både ungdomsledare och ungdomsansvarig. 

Han kom in i föreningen via att ett av hans barn började spela innebandy där. Föreningen hade då svårt att få ihop lag och tappade väldigt många spelare under just högstadieåren framförallt.

Patrik och några fler ledare ville förändra det och sjösatte en förändring som innebar att de bland annat började mixa sina träningsgrupper (åldersmässigt). Succén lät inte vänta på sig, på några år växte föreningen och fick en mycket stabilare verksamhet.

Patrik kommer berätta om detta mer på djupet vad deras upplägg med mixade träningsgrupper (åldersmässigt) innebar. Detta tror vi kommer inspirera er till i er förening våga förändra och göra nytt för att kunna växa som föreningen och behålla fler spelare längre upp i åldrarna. 

Föreläsningen sker digitalt via Microsoft Teams.

Anmälan sker till johan.carlsson@innebandy.se via mejl senast söndag 7 maj. Länk till föreläsningen skickas ut 8 maj.

Publicerad av Johan Carlsson

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS