Tränar med SSL-laget: ”Vore dröm att debutera”

Publicerad
Foto Ulrica Carlsson

Alexander Vestman tränar regelbundet med SSL-laget vid sidan om sitt H2-spelande med Växjö IBK Utveckling. I väntan på SSL-drömmen så stundar match mot moderklubben Ingelstad IBK. ”Trodde de skulle starta bättre”, säger han. 

För Alexander Vestman väntar ett speciellt H2-möte i veckan när hans Växjö IBK Utveckling ställs mot moderklubben Ingelstad IBK.

Men det är inte lika speciellt som det var tidigare.

– Jag minns första gången jag spelade mot dem, då var det väldigt speciellt, nervöst och nästan lite läskigt. Nu har det blivit några möten genom åren och är inte samma sak längre, men visst finns det spelare kvar som jag vuxit upp med och spelat med, säger Alexander Vestman.

– Det kommer nog komma lite mer nervositet när vi närmar oss tekning. 

Han flyttade till Växjö för utmaningen.

– Ja, det lockade att spela i JAS och division ett, som laget vari i då, säger han.

– Från början pendlade jag från Ingelstad, men nu bor jag i Växjö. Faktiskt i samma hus som innebandyarenan, och har dessutom två minuter på cykeln till jobbet. Det är väldigt smidigt.

Det är som att bo i en innebandybubbla?
– Ja, skulle nog säga att innebandyn är roligare än någonsin faktiskt. 

Hur skulle du beskriva dig själv?
– Mina styrkor ligger framför allt i defensiven. Jag är en center som är spelfördelare och har ett bra direktskott.

21-åringen har inlett säsongen med att göra tre poäng på tre matcher och vid sidan om H2-spel så tränar han regelbundet med SSL-laget i Växjö. 

Så om det var en utmaning han flyttade till Växjö för så har han onekligen fått det. 

– Det är kul att vara att vara med och träna med SSL-laget, det är en helt annan nivå och man märker att man måste bli bättre på allt: fysik, snabbhet, taktik, psyke. Det har inte blivit några matcher, men det hade varit drömmen. Att få vara med på riktigt. Jag utvecklas hela tiden så hoppas få chansen någon gång, säger han.

– Sedan kanske det blir något mellansteg innan det blir så, spel högre upp än i H2, men inte i SSL. Vi får se. Drömmen hade ju varit att gå upp i ettan med Växjö. Jag vill uppåt.

Ni vill vara i toppen i H2?
– Ja, jag tror det kommer vara en jämn serie. Det som talar för oss är bredden, att vi har många bra spelare. Den bästa bredden sedan jag kom hit. 

Ett tecken på jämnheten i serien är kanske att ni kryssat två matcher i rad?
– Precis, det har varit tuffa och jämna matcher men tycker vi fått en bra start, och både Ariel och Nässjö som vi mött har varit bra lag. De kommer nog vara med i toppen, men där vill vi också vara. 

Ingelstad IBK har fått en tyngre start med en vinst på tre matcher. 

– Jag håller koll på dem och följer resultaten. Jag trodde kanske att de skulle starta bättre, de har ett bra lag på pappret även om jag inte har så mycket insyn och vet att det har skett en generationsväxling. De är bra hemma, det är alltid tufft att komma dit. 

Du nätade mot Ingelstad i serien i fjol, är det speciellt?
– Jo, så är det nog. Men framför allt är det viktigt att leverera för mitt lag. Jag jublar också när jag gör mål, även mot Ingelstad, men det är inget emot dem, men jag går all in för laget jag spelar för. Gör jag mål nu igen kommer jag nog jubla igen. Som sagt, inget illa ment mot någon, men nu spelar jag för Växjö. 

TREDJE OMGÅNGEN

11 oktober
Väckelsångs IK – Sävsjö IBK 6-1
IF Ariel – Tenhults IF 7-3
Gransholms IF – Vimmerby IBK 7-6 (ot)
Ingelstad BK – Jönköping IK Utveckling 4-8

13 oktober
Nässjö IBF – Växjö IBK Utveckling 6-6
Husqvarna IK – FBC Karlskrona 9-4

FJÄRDE OMGÅNGEN

22 oktober
Växjö IBK Utveckling – Ingelstad IBK
Vimmerby IBK – IF Ariel
Tenhults IF – Nässjö IBF
Sävsjö IBK – Gransholms IF
Jönköping IK Utveckling – Husqvarna IK 

23 oktober
FBC Karlskrona – Väckelsångs IK


Foto: Ulrica Carlsson

Publicerad av Jonas Gustavsson

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS