Öppnad ketchupflaska: ”Inte varje dag det händer”

Publicerad
Foto Stefan J Sundstam 1 Kopiera

Julie Evaldsson smällde in åtta (!) poäng i senaste D1-omgången – fler än hon gjort under hela A-lagskarriären tidigare. Nu hoppas hon på mer pinnar framöver. ”Men vi ska nog inte räkna med att jag snittar åtta poäng per match”, säger 19-åringen.

Snacka om att öppna ketchupflaskan! 

Julie Evaldsson smällde in åtta (!) poäng när Olofströms IBK 14-4-vann mot Stenåsa-Sandby-Gårdby IF i den andra D1-omgången. 

Att göra åtta poäng (två mål, sex assist) i en match tillhör inte vanligheterna, men för Julie var det extra anmärkningsvärt. Hon blev nämligen poänglös i premiären och på 33 seriematcher med A-laget tidigare har det blivit totalt sex poäng.

Så 19-åringen mer än fördubblade totala poängskörden – på en match. 

– Haha, ja, det är speciellt, säger Julie Evaldsson. 

– Jag hade ingen koll på hur många poäng det var under matchens gång, det rullade in en del på slutet, men visst var det kul. Det är inte varje dag man gör åtta poäng precis.

Att det ”bara” blivit sex poäng på 33 seriematcher tidigare har dock sina förklaringar, då hon inte varit helt ordinarie. För två år sedan flyttades hon upp från juniorlaget och spelade då och då i D1, och samma visa i fjol när Olofströms IBK höll till i allsvenskan. 

Nu spelar hon desto mer. 

– Jag har blivit mer bekväm i spelet i år och vågar ta för mig lite mer. Sedan har jag fått spela extra mycket eftersom vi är en tunn trupp och har skador, så det har blivit mer eller mindre vartannat byte, säger hon.

– De två senaste åren har det varit mindre speltid, som i allsvenskan i fjol. Det var nyttigt att testa på, jag lärde mig en del, men roligare att få spela mer nu. 

De två senaste åren har det varit in och ut i uppställningen utan kontinuitet. Nu har hon en fast plats i en kedja med Della Svanberg och Miranda Eriksson och det ger trygghet. 

– Vi har blivit samspelta på kort tid. Vi har spelat och tränat ihop i några veckor och hittat kemi. Vi kompletterar varandra, säger Julie.

– Della spelar forward som jag, är bra på att stressa motståndarna och göra mål. Miranda är center, något hon inte varit innan i karriären, och har fint skott och tar ansvar i hemjobbet. Båda är snabba, dessutom. 

Hur ser din spelstil ut?
– Jag gillar att vara med och skapa långa anfall och det brukar leda till att man hittar någon bra målchans. Jag slår kanske hellre en passning än tar ett skott, men jobbar på att ta mer avslut själv också. Har gjort poäng som junior och hoppas det ska bli en del poäng i D1 i år också. 

Olofströms IBK hade en tuff vinter i allsvenskan i fjol och får nu alltså starta om i D1. 

– Vi har inte pratat så mycket om målsättningen, men det är klart att vi vill vinna alla matcher. Det tror jag vi har chans att göra också, säger Julie.

– En nyckel för oss är att inte dra på oss fler skador eller annan frånvaro, eftersom vi har en ganska tunn trupp. Alla behöver vara hela och friska. 

Ni har inlett med två raka segrar?
– Det är jätteskönt, speciellt att vi kunde vinna mot Växjö där det var en jämn match. 

Nu väntar Westerviks IBK, tankar?
– Det ska bli kul, jag hoppas att vi kan fortsätta på det vinnande spåret. 

Och nya pinnar från din klubba?
– Haha, hoppas det. Jag tror dock inte vi ska räkna med att jag snittar åtta poäng per match, men några pinnar till får det gärna komma. Jag har inte satt upp några fler målsättningar än att göra mitt bästa, men jag hoppas att jag och min kedja fortsätter spela så bra tillsammans som vi gjort hittills. Då blir det en kul säsong. 


ANDRA OMGÅNGEN

11 oktober
Husqvarna IK – IBF Tranås 4-1
Värnamo IK – Växjö IBK Utveckling 6-9
CL98IC – Westerviks IBK 11-4

12 oktober
Sävsjö IBK – Hovslätts IK 2-3

13 oktober
Olofströms IBK – Stenåsa-Sandby-Gårdby IF 14-4

TREDJE OMGÅNGEN

18 oktober
Stenåsa-Sandby-Gårdby IF – Värnamo IK
Westerviks IBK – Olofströms IBK

19 oktober
Hovslätts IK – IBF Tranås
Sävsjö IBK – CL98IC

20 oktober
Växjö IBK Utveckling – Husqvarna IK


Foto: Stefan Jonasson Sundstam

Publicerad av Jonas Gustavsson

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS