Parainnebandy är en viktig del i att ge tjejer och killar i alla åldrar möjligheten att uppleva allt det fina vår sport har att ge: Att arbeta i lag, tävla, ha roligt samt umgås med sina vänner.

Parainnebandy administreras av Svenska parasportförbundet

Rullstolsinnebandy
Rullstolsinnebandy spelas av personer med rörelsenedsättning vilket passar dem som kan hantera sin rullstol själv. Man spelar killar och tjejer ihop. I Sverige finns en nationell serie där lagen deltar.

Stående parainnebandy
Stående innebandy spelas av personer med intellektuella funktionsnedsättningar samt personer neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (de som inte klarar av att spela i icke parasport). Killar och tjejer spelar tillsammans. 

El-innebandy
Spelet liknar innebandy. Regelverket liknar hockey och innebandy. El-innebandy utövas i gymnastiksal/sporthall med basketplans mått och med låg sarg. Målen är låga och breda 3m x 20cm. Speltiden är 2 x 15 min. Varje lag består av max 6st spelare, 3 på planen och 3 avbytare. Det tillåts inga "tacklingar" i el-innebandy. Endast små beröringar av stolarna som ej inverkar på spelet är tillåtet. Det finns ingen specifik målvakt. Alla i laget har chansen att en i taget vakta målet

VILL NI VETA MER?

Har ni frågor, vill hitta lag/starta lag eller diskutera utvecklingsprojekt?

Kontakta Sussie Stjernström Olsson på RF-SISU Sörmland, Stefan Andersson på Parasport Sörmland/Västmanland eller Jan berg hos Södermanlands innebandyförbund för mer information.

Upptäck mer

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS