Tack till er alla!

Publicerad
SDF SM Pokallyft

Distriktslagsverksamheten är något som berör många. Och att ha genomfört 2 SM på 2 månader har varit en belastning som har känts ordentligt. Undertecknad (och hela världen förstås) hoppas vi aldrig får se en pandemi igen utan att vi nu kan återgå till sedvanliga rutiner med ett distriktslags-SM som spelas varje januari.

Jag vill tacka så många av er. Ledarna har slitit hårt, inte minst ledarna för tjejerna som hade 2 trupper i gång samtidigt, fattar inte att ni orkade. Tack till er i föreningarna för hjälp med bokning av träningstider och träningsmatcher. Och alla föräldrar! Så många mil och timmar ni skjutsat runt era barn, ni är alla hjältar.

Även tack till Onyx för ett superbt arrangemang. Det är fantastiskt att få spela SM på hemmaplan.

Det finns alltid åsikter kring verksamheten. Det ska det finnas, bara åsikterna framförs på ett belevat sätt. 

En sak som vi pratat om när vi nu ska se över verksamheten. Ska vi börja med spelarutvecklingsträffar året/åren innan distriktslagen ska tas ut för att spelarna ska få veta vad som krävs? Har vi resurser för det arbetet idag?

Skapar ett framgångsrikt (placeringsmässigt sätt) SM fler spelare? Når vi lättare målen i svensk innebandy vill då? Vid en av våra större framgångar på ett SM så hade 7 av 20 spelare slutat med innebandy redan 3 säsonger efter SM.

Det finns annat vi ser över just nu. Som t e x, ska vi sova på hårt underlag för att få bättre gemenskap? Ska vi kanske förlägga någon mer uttagning i juni då det vimlar av cuper vår/höst? Vi vill egentligen inte krocka med sommaridrotter, men vi ser när på året en del av dom förlägger sina distriktslagssamlingar, så..
Det finns ett stort antal punkter vi ämnar förändra/förbättra.

Ännu större tydlighet vad som förväntas av spelarna och vad det innebär att spela ett SM, som är en elitturnering. Ska vi åka med färre än 20 spelare?

En upptaktsträff med klubblagsledarna innan allt drar i gång?

Vad tycker du? Mejla mig på jan.berg@innebandy.se eller haffa mig i en hall då jag nu ämnar lägga lite arbetstid i hallarna de kommande veckorna.

Vi ska se över vårt distriktslagsdokument kommande vecka och sen lägger vi ut anmälan för spelarna. Vi håller på att kontraktera ledare för lagen och där vill jag tacka djupt för att ni visar intresse för att vara ledare. Anmälan av spelare och presentation av de ledare som är klara sker måndag eller tisdag nästa vecka.

//Jan ”Janis” Berg

Verksamhetschef Södermanlands innebandyförbund

Publicerad av Jan Berg

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS