De är tränarnas favorit: ”Vi har samma målsättning”

Publicerad
Bild CL98IC

Under fredagen drar D1 i gång och tränarnas favorit i serien är fjolårets serietvåa CL98IC. ”Vi vinner gärna serien”, säger tränaren Magnus Yngvesson.

Den här veckan drar D1-säsongen i gång. Två matcher spelas under fredagen, tre matcher spelas under lördagen. 

Åtta av tio tränare har tippat tabellen inför seriestarten. 

I den sammanställningen lyfts CL98IC fram som klar favorit, följda av Hovslätts IK och Olofströms IBK. Någon tränare skrev till och med till en kommentar om CL98IC att ”laget bör jogga hem serien”. 

– Där ser man, vi har väl samma målsättning och skulle gärna vinna serien, säger CL98IC-tränaren Magnus Yngvesson om tippningen. 

– Jag vet inte varför vi tippas etta, men många tycker kanske att vi gjorde det bra i fjol och att vi gjorde en bra insats i genrepet mot Craftstaden trots att vi saknade en del tongivande spelare i den matchen. 

CL98IC slutade tvåa i D1 förra året. 

– Vi hade några slarviga poängtapp på bortaplan, om man ska koka ner det som fattades. Sedan finns det så klart mycket att ta med sig, vi spelade bättre och bättre innebandy under säsongen, säger Yngvesson. 

– Nu har några unga spelare blivit lite äldre, det är viktigt inför i år. 

Vad talar för er? 
– Vi har tränat lite hårdare under försäsongen i år, har ställt högre krav på kost och återhämtning runt träningar och matcher. Vi har en ambition att gå upp, då krävs att vi tar det på allvar. 

Ser vi i truppen så är rutinerade Sara Waktel ett tungt tapp på planen, men hon är kvar kring laget då hon nu kliver in i en tränarroll bredvid Magnus Yngvesson.

– Det betyder mycket att ha henne kvar. Jag själv har inte spelat på den här nivån, att ha med henne som vet vad som krävs blir viktigt. 

Det tillkommer viktig rutin också i form av två spelare med SSL-meriter. 

Annie Wennerström är tillbaka efter ett år utomlands och Emmy Jämtin ansluter från Kalmarsund. 

– Annie har koll på målet, hon bidrar med poäng och bra inställning. Emmy blir en ledare på och utanför plan, hon blir vår nya lagkapten och kommer få stort ansvar direkt, säger Yngvesson. 

– Det är bra att sådana här spelare kommer in, de höjer kvaliteten på träningarna och våra unga spelare utvecklas av att träna och spela med rutinerade tjejer som har varit med på den högsta nivån. 

Hur ser det ut i övrigt i truppen?
– I övrigt är vi intakta sedan i fjol och har även några spännande unga tjejer underifrån som knackar på dörren och tävlar om startplatser. 

I premiären ställs CL98IC mot Stenåsa-Sandby-Gårdby IF på bortaplan, ett lag som växte under säsongen i fjol och inte minst var starka på hemmaplan under våren (även om CL98IC 9-0-vann där då). 

– De kommer satsa stenhårt så vi vet att det blir tufft, vi måste vara beredda på det som väntar, både fysiskt och gällande inställningen. Det finns inga enkla matcher, säger Yngvesson. 

Finns det mycket som är oklart inför en premiär?
– Nja, det skulle jag inte säga, däremot är den här tiden tuff med sjukdomar och annat, det är svårt att träna ihop laget och få kontinuitet. Vi hoppas ändå att vi satt det mesta, vi vet hur vi vill göra – nu handlar det bara om att få ut det på planen också. 

Ska man vinna serien har man inte råd med så många plumpar? 
– Så är det ju, varje match är väldigt viktig. 


TRÄNARNAS TIPS

1 CL98IC
2 Hovslätts IK
3 Olofströms IBK
4 Husqvarna IK
5 Värnamo IK 
6 Växjö IBK Utveckling 
7 Sävsjö IBK 
8 Westerviks IBK 
9 Stenåsa-Sandby-Gårdby IF
10 IBF Tranås


FÖRSTA OMGÅNGEN 

4 oktober
Stenåsa-Sandby-Gårdby IF – CL98IC
IBF Tranås – Värnamo IK

5 oktober
Växjö IBK Utveckling – Olofströms IBK 
Westerviks IBK – Sävsjö IBK 
Hovslätts IK – Husqvarna IK 


Foto: CL98IC

Publicerad av Jonas Gustavsson

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS