Projektet Trygg Innebandy fortsätter - här är årets ambassadörer!

Publicerad
Bild Hemsida
Trygg innebandy är ett projekt som Västernorrlands Innebandyförbund implementerade förra säsongen, tillsammans med föreningarna i distriktet. 
Det handlar om att skapa ett tryggt hallklimat både i match- och träningsmiljö, både internt i lagen men också när vi träffas och möter varandra, alltså både för spelare, ledare och domare.

Därför rekryterade vi ifjol ett antal ambassadörer som är förebilder både utanför och på planen som våra barn och ungdomar (och även seniorer) kan se upp till. De utbildar våra lag och spelare i hur man är mot varandra och vilken typ av beteenden vi vill ha i våra hallar.

Ambassadörerna håller i en värdegrundsutbildning som kallas "In or outside the box", både informativt i form av filmer men också ett diskussionsmaterial där deltagarna aktivt får samtala om dessa viktiga frågor. 


I år har vi i skrivande stund fyra ambassadörer aktiva i projektet, två tjejer och två killar, som vi kommer att presentera för er nu. 

Först ut är Melker Grönholm, lagkapten i Sundsvall FBC och en kille som föregår med gott exempel både på och utanför planen. Hans radarpartner Wille Swedin var också ambassadör ifjol och är även han en god förebild för våra ungdomar på många sätt. Inte minst för att han är en duktig målvakt, målvaktsutbildare och ofta instruktör på våra spelarutvecklingsträffar med Team Västernorrland. Vi på förbundet är mycket glada och stolta över dessa killar och att de valt att fortsätta som ambassadörer även denna säsong! 

Så här säger killarna själva om uppdraget: 
– Vi representerar VIBF samt Sundsvall FBC och det känns bra att få fortsatt förtroende att arbeta med denna uppgift. Det känns som ett viktigt uppdrag för oss att få arbeta kring och utbilda lag för att få en tryggare samt bättre miljö inom innebandyn.

Wille Swedin och Melker Grönholm är två av fyra ambassadörer.


Dessutom har vi två nya ansikten att presentera!

Det är Stina Allgulander, rutinerad spelare i Sundsvalls IBF som varit lagkapten i många säsonger och sprider ett lugn omkring sig både på och utanför planen. Med sig från laget har hon Maja Medelberg, en ung talangfull tjej som gör sin första säsong i IBF men som trots sin unga ålder redan hunnit skaffa sig en del rutin och som framför allt är en mycket bra person även utanför innebandyplanen.

Vi är så klart extremt glada över dessa rekryteringar och tjejerna säger så här om att ta sin an uppdraget som ambassadörer:
– Det känns superkul och lärorikt att få förtroendet att vara ambassadörer. Vi ser fram emot att få utbilda spelare inom viktiga frågor om värdegrund som är ett så viktigt ämne.

Maja Medelberg och Stina Allgulander är nya ambassadörer för i år och representerar Sundsvalls IBF och Västernorrlands IBF.
Vill ni ha besök av ambassadörerna? Hör av er till oss på kansliet eller haffa någon av dessa fyra i våra hallar direkt, så kan just ert lag få utbildning! 

Publicerad av Miriam Maul

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS