Kontaktlistor Matchledare:

Kontaktperson gällande matchledare - ÖVIK

Simon Hedkvist sköter både utbildning och hjälper till med tillsättning av matchledare. 

072-226 64 48   simonhedkvist955@hotmail.com


Kontaktperson gällande matchledare - SUNDSVALL

Markus Helsing sköter utbildning av matchledare. Tillsättningen sköter föreningarna själva i Sundsvall/Härnösand MEN tills färdiga listor finns här att ta del av så kontaktar ni Markus enligt mejlen nedan:

markus.helsing@innebandy.se 

Obligatorisk utbildning Matchledare/Föreningsdomare:

Västernorrlands Innebandyförbund har sedan 5 år bakåt haft dessa utbildningar med samtliga spelare i ungdomslag det år spelaren fyller 14 år. Detta innebär att det är spelare födda 2009 som skall utbildas under säsongen 2023/24. (Det kommer även att bli ett gäng födda 2008 då förra säsongens matchledarutbildningar uteblev till stor del.

Utbildningen är ett pass på 2 timmar med teori, samt ett pass praktiskt på gärna 1,5-2 timmar om (läggs oftast på lagets träning, och gärna om möjligt "låna" tid av lag före/efter och låta dom spela medan de som utbildas dömer).

Grundsyftet med utbildningen är flera saker:

1: En del i spelarnas egen utveckling/utbildning för att få bättre förståelse för vissa regler och insikt i hur en domare jobbar/tänker. För att ledare/spelare/domare tillsammans skall få ett bättre samspel. Det finns utrymme för spelare/ledare att fråga om regler etc. under denna utbildning. 

2. För att kunna döma när sin egen förening, eller valfritt vid förfrågan från annan förening, anordnar sammandrag för knattar i Ungdom Division 7 (spel 4 mot 4) samt Ungdom Division 8-9 (spel 3 mot 3). Dessa divisioner tillsätts inte av förbundet. Eftersom vi utbildar hela lagen skall inte spelarna känna sig "tvingade" att döma, men oftast är det ett antal i varje lag som gärna vill prova åtminstone på knattenivå. Spelarna skall landa i ett kunna genomföra ett kraftigt förenklat domarskap (förklaras ordentligt under utbildningen vad det innebär).

3. För att få spelare att prova på domarskap. För att locka nya domare för framtiden. Nästa säsong (när spelarna fyllt 15år) kan vi sen bjuda in till "riktig" domarutbildning för dom som har intresse.

Kontakta förbundet om när ni kan ta emot en domare som utbildar era lag

Under hösten 2023 önskar vi att ni som har lag i aktuella åldrar kontaktar förbundet via mejl om när ni kan ta emot en utbildare. 

Det är vår domarkommitté som sen kommer hjälpa till att genomföra själva utbildningstillfällena och därför kan det lokalt bli lite olika lösningar. Då det är många lag som skall utbildas ber vi om förståelse att ibland måste vi lägga ett teoripass på en tid som kanske krockar med en träning för er (den delen hålls bäst i lokal). Men det är ju bara en gång ni gör detta!

En vanlig/bra lösning är att man kanske släpper sitt träningspass en vecka till lag som tränar före/efter. Och att veckan därpå får man deras tid istället för att då kunna genomföra ett bra praktiskt pass. 

Praktiska detaljer för dessa utbildningar:

1. Utbildningen kostar 250kr/deltagare och faktureras till föreningen (av VIBF). Viss subvention kommer att gälla.

2. VIBF kommer att kunna boka lokaler för teoretiska passet (ingår i utbildningskostnad), men okej att använda föreningens egna lokaler om ni har, eller har kontakter att låna lokal.

3. Alla deltagare får en visselpipa. Ledarna kommer erhålla 2st "koder" till utbildningsmaterial på webben där man uppdatera sig lite på innehållet i denna utbildning. Laget erhåller 2 böcker som är nyligt framtagna som heter "Handbok för dömning på grön och blå nivå". Dessa böcker kan man cirkulera i laget att läsa igenom en gång för de som är mer intresserade.

 

Upptäck mer

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS