Johan Bergstrand ansluter till regionen och Gävleborgs Innebandyförbund

Publicerad
Johan B
Gävleborgs Innebandyförbund tillsammans med samarbetsdistrikten i GUD* är stolta över att precis adderat en pusselbit till verksamheten. Det är idrottskonsulenten Johan Bergstrand, senast från Umeå som förstärker verksamheten. 

Som ny utvecklingsansvarig för hela regionen blir detta en riktig nyckelspelare för att ta utvecklingen av idrotten till nästa nivå.

- Det känns jättespännande att få börja jobba med utvecklingsfrågor inom GUD-området då det är ett ämne som ligger mig varmt om hjärtat. Då jag tidigare jobbat på föreningssidan så ska det bli intressant att i stället få jobba mot föreningarna och alla duktiga spelare och ledare som finns där ute i våra distrikt, säger Johan Bergstrand. 

Johan kommer ha sitt säte i Gävle men verka över hela regionen och alla tre distrikt. Förutom att främst öka stödet för Gävleborgs föreningar så är huvuduppdraget att leda utvecklingen inom spelar-, ledare- och föreningsutveckling. Utvecklingsområden som är centrala i arbetet med att driva attraktionskraften för vår sport framåt och attrahera nya spelare. 

 

 - Vi är glada att vi rekryterat Johan. En noggrann rekrytering med den profil länge letat efter. En stabil strateg som kommer öka stödet och verktygen för våra förningar, allt för att vi ska kunna erbjuda ännu mer verksamhet och stöd, säger Michael Parment, ordförande Gävleborgs Innebandyförbund. 

Johan med fostran i Västergötland, har tre års utbildning på Umeå Universitet i grunden inom idrottssektorn, har sedan arbetet med en rad runt projekt och kansliarbete inom idrotten. Först IFK Umeå och nu senast i Röbäcks IF. På innebandyplanen har Johan spelat i klassiska IBK Lockerud Mariestad medan de sista åren av förklarliga själ spenderades i Umeå.

 
- Först hoppas jag att ytterligare kunna stärka och utveckla det samarbete som redan är påbörjat inom GUD. Tillsammans med övrig personal ska vi se till att vi har en bra och välgenomtänkt utvecklingsstrategi som är applicerbar och väl fungerande i alla tre distrikten. Allt för att våra föreningar ska utveckla sin verksamhet och sina verktyg att rekrytera och behålla ännu fler spelare. 

Publicerad av Oscar Hurtig

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS