Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

DM Herrar:

Anmälda lag:

Det är 7 anmälda enligt:

3 lag från Herrar Division 1: Sundsvall FBC, Timrå IBC och ÖIB.

4 lag från Herrar Division 2: FBC Nordic, Sundsvall FBC U, Sundsvall City och IBK Härnösand. FBC Lo var anmälda men har lämnat återbud.

Spelform - och speldatum:

Det kommer att vara gruppspel lördag den 4 september med 2 grupper, där en grupp spelas i Skyttis med ÖIB som arrangörer, och en grupp som spelas i Sundsvalls sporthall med Sundsvall FBC U som arrangörer.

Grupp 1: Matcherna kommer att spelas 2x20 minuter rullande matchtid, med de 3 sista minuterna i andra perioden effektiv speltid.

Grupp 2: Matcherna kommer att spelas 3x20 minuter rullande matchtid, med de 3 sista minuterna i tredje perioden effektiv speltid. OBS! Längre speltid i denna grupp pga av ett lag lämnade sent återbud. I samråd med lagen utökad matchtid då gruppen får färre matcher än tänkt.

Gruppspel med gruppindelning:

Grupp 1 - Spelplats Sundsvalls Sporthall:

Sundsvall FBC U (som även är arrangör *)
FBC Nordic
Sundsvall City
Sundsvall FBC

Grupp 2 - Spelplats Skyttis:

ÖIB (som även är arrangör *)
IBK Härnösand
Timrå IBC

Semifinaler:

Det lag som vinner sin grupp i Sundsvall kommer att vara hemmalag i semifinalen och den spelas kl 12.30 i sporthallen på söndag 5/9.

Då det är oklart vilken ort segraren i Ö-viksgruppen kommer ifrån så är ingen hall ännu bokad för den matchen men även den kommer att spelas den 5/9.

De matcherna spelas i 3x20 minuter effektiv speltid. Gruppsegrarna är hemmalag och möter tvåorna från den andra gruppen.

Final:

Finalen * kommer att spelas 3x20 minuter effektiv speltid vid ett senare ej ännu fastställt datum.

* Hemmalag i finalen blir det lag med bäst målskillnad i semifinalen. Är det samma målskillnad mellan lagen så är det först antal gjorda mål som räknas, och är det samma även därså är det lottning som avgör hemmalaget i finalen.

Ex: A vinner sin semi med 7-4 och B vinner med 6-3 då blir A hemmalag i finalen på fler gjorda mål.

Det kommer heller INTE att vara något handikappsystem i DM. Alla matcher startar 0-0 och alla mål räknas som ett gjort.

* Som arrangör ansvarar man för att det finns folk i sekretariatet, matchrapportering i ibis, samt fikaförsäljning. VIBF står för hallhyran i gruppspelet.

Segraren av DM:

Segraren i finalen är direktkvalificerad som representant i Svenska Cupen kommande säsong (2022/23). Segrande lag kommer dock senare att få välja om man vill delta i Svenska Cupen (inget tvång).

Spelschema/tabell för gruppspelet:

Grupp 1 - klicka på mig!

Grupp 2 - klicka på mig!

Praktiska detaljer:

Anmälningsavgiften är på 2000 kr och kommer att faktureras i efterhand. Vi kommer också att ta ut en avgift på 600 kr/lag för domararvodena. I och med det är alla kostnader som hallhyror och domararvoden inkluderat i de avgifter ni betalar.

All betalning av domare (arvode, resa, restid sköts därmed av förbundet).

De som arrangerar gruppspelen, samt de som är hemmalag i semifinaler och final, väljer själva om man vill ta inträde för publiken. Viktigt att tänka på att det fortfarande är samma restriktioner som gäller beträffande publik. Arrangören måste ha listor på publik för eventuell smittspårning, sittplatser måste vara utmärkta med en meters mellanrum åt alla håll mellan sällskap, max 8 i ett sällskap, publiken måste ha tillgång till handsprit, avbytarbåsen ska spritas mellan matcherna och inga sidbyten får ske.

Tänk på att inte stå och trängas på läktaren mellan matcherna utan låt de lag som just avslutat sin match gå av innan nästa två lag kliver på. Det kommer att vara lite tajt med tid för uppvärmning på planen så ni får vara så effektiva som möjligt med uppvärmningen.

Här finns mer aktuell info kring Covid restriktioner - klicka på mig!