Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

DM Damer:

Anmälda lag:

Det är 7 anmälda lag enligt:

2 lag från Allsvenskan: Örnsköldsviks IBK och Sundsvall IBF.

5 lag från Division 1: Timrå IBC, Gullänget/Kroksta IBS, Klockarberget, Sundsvall FBC U och Örnsköldsviks IBF.

Spelform - och speldatum:

Gruppspel:

Genomförs lördag den 4/9, i Timrå (Timrå IBC är arrangör*), för de 5 lagen från div 1. Matcherna kommer att spelas 2x20 minuter rullande tid, med de 3 sista minuterna i andra perioden effektiv speltid.

Det kommer heller INTE att vara något handikappsystem i DM. Alla matcher startar 0-0 och alla mål räknas som ett gjort.

* Som arrangör ansvarar man för att det finns folk i sekretariatet, matchrapportering i ibis, samt fikaförsäljning. VIBF står för hallhyran i gruppspelet.

Semifinaler:

Ettan och tvåan i gruppen går vidare till semifinal som spelas söndag den 5 september. Där ställs man mot antingen ÖIB eller Sundsvalls IBF. Gruppettan kommer att få välja sin motståndare av de två lagen. ÖIB samt Sundsvalls IBF är hemmalag i semifinalerna och matcherna kommer att spelas 3x20 min effektiv speltid.

Final:

Örnsköldsvik IBK - Sundsvalls IBF Spelas 2021-12-02 kl19:30 i Skyttis Arena.

* Hemmalag i finalen blir det lag med bäst målskillnad i semifinalen. Är det samma målskillnad mellan lagen så är det först antal gjorda mål som räknas, och är det samma även därså är det lottning som avgör hemmalaget i finalen.

Ex: A vinner sin semi med 7-4 och B vinner med 6-3 då blir A hemmalag i finalen på fler gjorda mål.

Segraren av DM:

Segraren i finalen är direktkvalificerad som representant i Svenska Cupen kommande säsong (2022/23). Segrande lag kommer dock senare att få välja om man vill delta i Svenska Cupen (inget tvång).

Spelschema/tabell för gruppspelet:

Hittar du här - klicka på mig!

Praktiska detaljer:

Anmälningsavgiften är på 2000 kr och kommer att faktureras i efterhand. Vi kommer också att ta ut en avgift på 600 kr/lag för domararvodena. I och med det är alla kostnader som hallhyror och domararvoden inkluderat i de avgifter ni betalar.

All betalning av domare (arvode, resa, restid sköts därmed av förbundet).

De som arrangerar gruppspelen, samt de som är hemmalag i semifinaler och final, väljer själva om man vill ta inträde för publiken. Viktigt att tänka på att det fortfarande är samma restriktioner som gäller beträffande publik. Arrangören måste ha listor på publik för eventuell smittspårning, sittplatser måste vara utmärkta med en meters mellanrum åt alla håll mellan sällskap, max 8 i ett sällskap, publiken måste ha tillgång till handsprit, avbytarbåsen ska spritas mellan matcherna och inga sidbyten får ske.

Tänk på att inte stå och trängas på läktaren mellan matcherna utan låt de lag som just avslutat sin match gå av innan nästa två lag kliver på. Det kommer att vara lite tajt med tid för uppvärmning på planen så ni får vara så effektiva som möjligt med uppvärmningen.

Här finns mer aktuell info kring Covid restriktioner - klicka på mig!