Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Nytt ledarteam till Framsteg Tjejer

Nytt ledarteam till Framsteg Tjejer

Nu kan vi med glädje presentera två nya ledare till vårt tjejprojekt Framsteg Tjejer.

Lilly Djurberg och Hanna Moschos är tjejerna som nu ansluter till projektet.

Nedan kan ni läsa vad tjejerna själva säger om innebandy och sitt uppdrag.

Lilly Djurberg

Vem är du? Berätta lite om dig själv.

- En studerande sjukskötaskestudent som bor i Habo med min sambo Andreas och våra två barn. På fritiden umgås jag gärna med vänner och familj.

Hur ser din bakgrund inom innebandyn ut?

-Min innebandykarriär startade i Fröjereds IF, därefter blev det flytt till Jönköping där det blev en säsong i Östra SK innan jag bytte klubb till Jönköpings IK som då precis hade gått upp i högsta serien. Efter ett par år kände jag att det var dags att trappa ner någon serie och då föll valet på Fagerhult Habo IB.

Berätta om ditt innebandyliv just nu.

-Som det ser ut just nu har jag varit med och spelat lite matcher i Allsvenskan med Fagerhult Habo IB men jag är också tränare för ett nystartat flicklag, F16 även det i Fagerhult Habo IB. 

Vilket är ditt roligaste ögonblick inom innebandyn?

- Det är svårt att peka ut ett specifikt minne, men åren i västgötalaget var roligt och även cuper där man åkte iväg med hela laget och bo över var ju alltid roligt. Sen var det ju extra kul när man vann någon cup eller så.

Varför har du valt att vara ledare i Projekt ”Framsteg tjejer”?

- Jag har valt att vara ledare för att jag brinner för att ungdomar tidigt ska komma in i idrottssammanhang men samtidigt är det viktigt att hålla kvar de spelarna som är aktiva i dagsläget. Jag har två flickor själv och vill såklart att de ska ha samma förutsättningar att delta i lagidrott som man själv hade när man var ung.

Om du får önska dig något inom innebandyn 2022, vad skulle det vara?

- Såklart, som antagligen de flesta skulle svara så är det givetvis att Corona ska lägga sig så att Cuper, seriespel osv kan fortsätta i normala former. Är otroligt tråkigt att cuper ställs in, det påverkar samhället på så många olika plan.

 

Hanna Moschos

Vem är du? Berätta lite om dig själv.

-Jag heter Hanna Moschos, fyller 25 år i år och studerar sista terminen på socionomprogrammet i Jönköping. Jag bor i Habo tillsammans med min sambo och hund. På fritiden gillar jag att hänga med familj och vänner, ta promenader och spela innebandy.

Hur ser din bakgrund inom innebandyn ut?

⁃ Min karriär startade i Fröjereds if, efter det spelade jag en säsong i lockerud innan jag gick tillbaka till fröjered. För ett par år sedan flyttade jag från Tidaholm till Habo och började spela i Fagerhult Habo där jag nu spelar min tredje säsong.

Berätta om ditt innebandyliv just nu.

⁃ Just nu spelar jag alltså i allsvenskan med Fagerhult Habo ib.

Vilket är ditt roligaste ögonblick inom innebandyn?

 ⁃ Det finns många roliga ögonblick inom innebandyn med det jag minns speciellt är de gånger man har vart iväg på cuper men även när man har spelat distriktslag-sm med Västergötland. Det är något speciellt att vara iväg några dagar och få spela innebandy tillsammans och mellan matcherna kunna umgås och se på annan innebandy.

Varför har du valt att vara ledare i Projekt ”Framsteg tjejer”?

⁃ Projektet framsteg tjejer känns otroligt rätt i tiden och det är ett viktigt projekt. Jag valde att vara ledare för detta eftersom jag själv brinner för att tjejer ska idrotta och jag tycker det är betydelsefullt att främja att fler tjejer börjar/fortsätter spela innebandy.

Om du får önska dig något inom innebandyn 2022, vad skulle det vara?

⁃ Min önskan inom innebandyn 2022 är att covid-19 avtar och att vi alla får spela klart säsongen som planerat.

 

Lilly och Hanna

Vi hälsar Lilly och Hanna välkomna till Framsteg tjejer.

short_text    Publicerat av David Gillek 2022-01-17, kl 12:52