Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Nya Coronadirektiv!!

Idag, torsdag 29/10, fattade Folkhälsomyndigheten i samråd med smittskyddsläkare i berörda regioner (bl.a Västra Götaland) beslut om skärpta allmänna råd i Västra Götaland.

Följande gäller från och med idag 29 oktober till och med 19 november:

  • Samtliga innebandymatcher som spelas under perioden 29 oktober-19 november ställs in. OBS! På alla nivåer.
  • Matcher med Västgötalag i JAS, Herr 1 och allsvenskan dam till och med 19 november skjuts upp. Matcher i SSL dam och herr samt allsvenskan herr spelas enligt fastlagt spelschema.
  • Träning för spelare födda år 2005 och senare kan fortsätta.Alla deltagare i träningsverksamhet måste vidta extra försiktighetsåtgärder, undvika trängsel, hålla distans, byta om hemma, hålla god hygien och självklart stanna hemma om man har minsta sjukdomssymptom. Föräldrar skall i allra möjligaste mån inte vistas inom idrottsanläggningen. Vuxna ska i allra möjligaste mån bara skjutsa sina egna barn och vi avråder från att åka kollektivtrafik till träning. Västergötlands IBF uppmanar föreningar, ledare, utövare och föräldrar att göra kloka val för att minska risken för smittspridning vid träning.
  • Träning för spelare födda 2004 och tidigare pausas.Observera att detta gäller även i de fall då spelare födda 2004 och äldre tränar tillsammans med spelare födda 2005 och yngre.
  • Västergötlands IBF avråder sina lag från att delta på cuper/arrangemang utanför Västergötland.

Det är viktigt att vi tillsammans inom Västergötlands innebandy gör vårt bästa för att minska smittspridningen framöver. Vi förstår att ovanstående punkter påverkar föreningars verksamhet på många sätt och hoppas att vi snart kan se en ljusning i smittspridningen. Dock rekommenderar vi föreningar att också planera för ett möjligt scenario där de lokala restriktionerna fortsätter en längre tid än 19 november.

Ovan punkter är skrivna utifrån den information vi har i skrivande stund. Vi vet att det kan komma tillägg och förändringar, ibland med mycket kort varsel, framöver och vi kommunicerar ut ny info löpande. 

short_text    Publicerat av Esko Leppimaa 2020-10-29, kl 16:30