Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Distriktsmästerskap - DM

Spelprogrammen för senior-DM 2021/22 Damer och Herrar är nu lottat och klart.

Via denna länk kan ni ta del av spelträden för DM: Spelprogram 2021/22

De första omgångarna i DM fram till och med kvartsfinalerna kommer att spelas med kortare matchtid (3 X 15 min med effektiv speltid sista 3 min) för att matchen ska hinna genomföras under en 1,5 timmes träningstid under veckan.

Upplägget ser olika ut för Umeå och Skellefteå den/de första omgångarna beroende på skiftande förutsättningar mellan orterna avseende antal lag och nivåer. Upplägget skiljer sig också mellan Dam- och Herrklassen beroende på antalet anmälda lag.

En nyhet den här säsongen är att distriktsmästerskapen i landets distrikt är kvalificerande för Svenska Cupen som införs till den här säsongen. Lag som spelar i SSL eller tillhör de åtta bästa lagen från Allsvenskan som kvalificerar sig för Play Off, är direktkvalificerade för Svenska Cupen 2022. Utöver dessa lag så har varje distrikt en plats där placeringen i DM blir avgörande.

På herrsidan är två platser till nästa års Svenska Cupen vikta åt IBK Dalen och Team Thorengruppen som SSL-lag den här säsongen. Då återstår en plats där placeringen i DM blir avgörande för vilket av de övriga lagen i Västerbotten som kvalificerar sig.

På damsidan är det endast Thorengruppen IBK som har en säkrad plats i nästa säsongs Svenska Cupen i och med sin SSL-plats. Från Allsvenskan kan två lag kvalificera sig förutsatt att de tillhör de två lag som går till Play Off från Allsvenskan Norra. Oavsett om det blir inget lag, ett lag eller två lag, så finns en plats till tillgänglig och där avgör placeringen i DM innevarande säsong.

Beroende på de slutgiltiga placeringarna i seriespelet och resultaten i DM, kan det under våren 2022 bli aktuellt med kvalmatcher mellan redan utslagna lag i DM för att utse vilket lag som kvalificerar sig till Svenska Cupen via distriktsmästerskapet.