Stockholms nomineringar till Svenska Cupen 2021-2022!

Svensk Innebandy fyller 40 år. Med anledning av att det är ett jubileumsår presenterar Svenska Innebandyförbundet den nya tävlingsformen Svenska Cupen!

Svenska Cupen införs säsongen 2021-2022. Upplägget innebär i första hand att vinnarna i distriktsmästerskapen kvalificerar sig till Svenska Cupen.

Samtliga lag i Svenska Superligan, samt de åtta lag på dam- och herrsidan som kvalar upp till SSL, är direktkvalificerade till Svenska Cupen. Det innebär att vinnaren i distriktsmästerskapen med stor sannolikhet kan få möta SSL-lag när de väl kvalificerar sig.

Stockholm Innebandy har tilldelats en dam och en herrplats i turneringen där platserna kommer fyllas genom tävlingen Bäst i Stan. Placerade lag i tävlingen som inte tilldelats en direktplats i turneringen kommer att erbjudas platsen. 

Säsongen 2021-2022 kommer Åkersberga IBF:s damlag samt Älvsjö AIK IBF:s herrlag erbjudas Stockholms platser i turneringen.

Stockholm Innebandy ser detta som en bra chans att höja statusen på förbundets tävling Bäst i Stan som ger möjligheter till ”David mot Goliat”-matcher och öppnar chansen för spel i Europa.

Vi önskar Åkersberga IBF Dam samt Älvjsö AIK IBF Herr stort lycka till i Svenska Cupen 2021-2022!

Läs mer om Svenska Cupen här!

short_text    Publicerat av Mathias Wegnebring 2021-05-12, kl 08:50