Knatteligan flyttar ut

För första gången arrangeras Knatteligan utomhus när Sörskogens IF står som arrangör för Knatteligan!

Vi checkar läget med Sörskogens Per Widell inför utomhusarrangemanget på Sörskogens BP.

Den 3 maj spelas Knatteligan för första gången utomhus. Hur kommer det sig?
Sörskogens IF har haft utmaningar med att få halltider i kommunen då vi börjat bygga upp vår ungdomsverksamhet inom innebandyn för ca 5 år sedan. Innan dess hade vi bara seniorlag, vårt a-lag (div 2) och veteranlag.

Förra året i september invigde vi vår utomhusplan efter att vi startat ett projekt under senvåren samma år. 

Initiativet stöder också en av föreningens målbilder - " Att så många spelare som möjligt håller på så länge som möjligt"

Hur kom ni på idén att flytta ut Knatteligan?  
Vi anser att Knatteligan som koncept erbjuder ett kul och inspirerande upplägg där spelarna får mycket boll- och matchtid i ett komprimerat format.  Vi ville ta samma koncept och erbjuda det utomhus och samtidigt promota vår utomhusplan och visa att innebandy inte bara behöver spelas inomhus.  Vi vill inspirera flera föreningar till att se möjligheterna med en utomhusplan.  

Vilka är de stora skillnaderna med att spela utomhus kontra inomhus?
Vädret såklart, regn och hård blåst kan ställa till det. Annars är det en skön känsla av att vara "fri" och det är riktigt härligt att "rulla plast" en varm sensommarkväll med sina kompisar. Utomhusplanen främjar och förenklar spontaninnebandyn då man inte behöver boka en hall. 

Hur har reaktionerna varit kring utomhusplanen?
Bara positiva skulle jag säga, framförallt har det varit mycket spontaninnebandy på planen under helgerna efter att vi invigde den. En annan respons är att platserna till vår första Knatteliga den 3 maj redan är fullbokade. 

Planen är till stor del sponsrad av både företag och privatpersoner genom bl a crowdfunding, där intresset var mycket stort.

Hur används ytan när det inte är Knattearrangemang?
Vi invigde planen den 1:a september förra året, den har främst nyttjats för spontaninnebandy men även några träningspass för våra ungdomslag. Vi kommer under året att hitta flera användningsområden och vi tittar på hur vi kan erbjuda andra föreningar att nyttja planen.

Förutom nytt koncept med spel utomhus, varför ska man komma på delta på detta arrangemang?
Ett unikt arrangemang som anordnas av en ideéll förening. 

Stort lycka till med cupen!

Foto: Marika Norrberg

short_text    Publicerat av Mathias Wegnebring 2020-03-09, kl 11:08