Information gällande Coronaviruset

Läs mer här.

Junior/ungdom

SIBF:s tävlingsbestämmelser och våra lokala förutsättningar samt tävlingskrav, gäller speciellt vid SkM. Observera att om två lag eller fler slutar på samma poäng i gruppspelet avgörs placeringen genom inbördes möte/möten enligt Svenska IBFs tävlingsbestämmelser kap 3 § 19 b. Vänligen läs igenom informationen innan turneringen startar så undviker vi missförstånd gällande placeringar i gruppspelet m m

28-29 mars
Herrjunior 20 (HJ99)
Flickor A (F03)
Pojkar A (P03) 
Flickor C (F05)
Pojkar C (P05)
Flickor E (F07)
Pojkar E (P07)

18-19 april
Herrjunior 18 (HJ01)
Flickor B (F04)
Pojkar B (P04)
Flickor D (F06)
Pojkar D (P06)

Spelprogram: Hittar ni antingen i dokumentlistan eller genom att klicka på aktuell klass ovan.

Matchprotokoll/laguppställningar: IBIS-protokoll kommer att användas. Arrangerande föreningar kommer uppmanas att skriva ut dessa så tätt inpå gruppspelet som möjligt. Matcherna kommer att händelserapporteras av arrangören därför viktigt att ni lägger upp era laguppställningar för respektive match i iBIS.

Flera lag i en klass: En enskild spelare får endast delta i ett lag i samma åldersklass. Man kan alltså inte flytta spelare mellan lagen i samma klass.

Matchtid och paus: Matchtiden är 2 x 15 minuter rullande tid och pausen 5 minuter. I vissa 3-lagsgrupper är matchtiden 3 x 15 minuter (rullande tid och 5 min paus). OBS! Nytt för denna säsong är att sista minuten i sista perioden i samtliga matcher är effektiv.

Sudden death i slutspelet: Om match är oavgjord i slutspelet förlängs matchen med 5 minuters (15 minuter i finalen) sudden-death. Om matchen fortfarande är oavgjord avgörs matchen genom straffslagning (5 straffar vardera).

Time Out: Lagen får ta time-out i Skånemästerskapen enligt gängse regler.

Slutspel: De två bästa lagen i varje grupp går vidare till A-slutspel. Övriga lag i klasser på röd nivå spelar B-slutspel. Juniorklasser samt ungdomsklasser med färre än 7 anmälda lag spelar inget B-slutspel.

Priser: En pokal och 20 medaljer delas ut till 1:an och 2:an i respektive klass (i både A- och B-slutspel). Priser till matchens lirare kommer inte att delas ut.

Åldersdispenser: Ordinarie åldersdispenser som man har i seriespelet gäller även under SkM. Dock får max 2 överåriga spelare delta per match samt att spelare max får vara 1 år för gamla. Detta, oavsett vad för beslut som tidigare tagits för seriespelet. En spelare som deltar i en klass via en åldersdispens får inte delta i annan klass under SkM.

Generella åldersdispenser existerar inte i Skånemästerskapen. För att överårig spelare ska få delta krävs alltså att förbundets Tävlingskommitté beslutat om dispens antingen i seriespelet eller specifikt för Skånemästerskapen.

Lagdispenser: Lag som inte har kommit så långt i sin innebandyutveckling har i samband med anmälan till Skånemästerskapen kunnat ansöka om att spela i en ett år yngre klass.

T ex kan ett lag födda 2006 ha fått godkännande för spel i Flickor- eller Pojkar E (födda 2007). Laget räknas i detta fall som ett 06-lag och kan således även använda eventuella åldersdispenser (spelare födda 05) de fått godkänt för seriespelet.

Tävlingskommittén har godkänt följande lagdispenser: IBK Höllviken F05 till F06 (Flickor D), Örkelljunga IF F06 till F07 (Flickor E), IK Stanstad P02 till P03 (Pojkar A), IBK Landskrona P03 till P04 (Pojkar B), Förslövs IF P04 till P05 (Pojkar C), IBF Veberöd/Blentarp P04 till P05 (Pojkar C) och Kävlinge IBK P05 till P06 (Pojkar D)

En, för åldersklassen, överårig spelare som deltar i ett lag via en lagdispens får inte delta i annan klass under SkM.

Könsdispenser: Det finns en generell dispens gällande spel för tjejer i pojkklasser (upp t o m Pojkar A) såvida de har åldern inne för klassen.

Tävlingsjury: Ordförande för tävlingsjuryn under SkM Fredrik Roos 0760-019876.

Frågor: Besvaras av Peter Dahlberg på tel 040-600 59 60.

Skånes IBF förbehåller sig rätten att ändra i spelprogrammet fram till turneringens start.