Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Vi välkomnar Tollarp IBK till skånsk innebandy

Sen ett par veckor tillbaka har vi en ny innebandyförening i nordöstra Skåne i form av Tollarp IBK. Daniel Lennartsson är tränare, ordförande och en av huvudpersonerna bakom bildandet av föreningen, vi har hört med honom om hur detta kom sig.  

Från och med i höst finns det på nytt en innebandyförening i Tollarp. Daniel Lennartsson som varit med och grundat föreningen berättar att det under en tid har funnits ett gäng som spelat innebandy, både på skolgården och i hallen, men aldrig i förening. Det har utvecklats ett sug efter innebandy bland ungdomarna på Tollarps skolor och efter att ha spelat tillsammans ett tag började det pratas om att starta en förening. Intresset fanns redan förra hösten men pandemin kom emellan, nu var tiden däremot inne. Daniel förklarar vidare:

"Jag har själv alltid spelat och älskat innebandy som sport och när jag fick stöd av två till tränare så kändes det möjligt att vi ska få igång en klubb ordentligt."

I nuläget är det en grupp på 15-20 högstadieungdomar som är igång och tränar två gånger i veckan. Den här säsongen är tanken att spela träningsmatcher samt någon cup under våren för att sen anmäla laget till seriespel nästa höst. På frågan om det finns planer på att utöka verksamheten svarar Daniel att de på sikt hoppas att fler tränare ska vilja vara med och starta flera lag i olika åldrar. Han passar även på att skicka en passning till andra som också går i tankar på att starta en innebandyförening på en ort där det inte redan finns: 

"Det är inte så svårt, på Riksidrottsförbundets och Innebandyförbundets hemsidor finns bra hjälp med stadgar och annat som behövs för att komma igång."

Vi önskar Tollarp IBK välkomna och ett stort lycka till!

short_text    Publicerat av Simon Löf 2021-10-05, kl 10:36