Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Var med och ta skånsk innebandy framåt!

Efter två år av pandemi så hoppas vi nog alla att vi nu kan återgå till en mer normal situation, i alla fall när det kommer till vår innebandyverksamhet. Efter två säsonger med inställda serier, flyttade matcher och uteblivna träningar går vi nu mot säsongen 22-23 med förhoppningen att kunna öka takten och ta skånsk innebandy till nästa nivå. Så vad händer just nu på styrelsenivå och vad behövs för att ta oss till nästa nivå. Styrelseledamöterna Marie Ålund och Johan Sandahl berättar om pandemitiden: 

– Det har ju minst sagt varit två väldigt annorlunda år för skånsk innebandy och såklart all idrott. Osäkerhet, nya direktiv och mängder av scenarier att försöka hantera och jobba mot. För styrelsen och framförallt för kansliet har det blivit en omställning från att fokusera på alla initiativ och idéer som finns för att göra skånsk innebandy bättre till diskussioner hur vi ska hjälpa föreningarna som är de som blivit påverkade i sin dagliga verksamhet.

Johan beskriver att skånsk innebandys ekonomi var en viktig fråga under hela pandemin: 

– Den stora frågan var ju vid säsongsavslutning 20-21 när allt låg nere hur vi skulle hantera en ekonomisk kompensation för seriespel men också annan verksamhet som vi inte kunnat genomföra. Jag tycker vi landade i en bra lösning och via föreningsträffar och löpande dialog skapade ett bra upplägg. Att Skånes IBF under lång tid har haft en stark och välskött ekonomi har varit avgörande för möjligheterna under pandemin.

Inför säsongen 22-23 kommer Skånes IBF jobba vidare med de satsningar som påbörjades innan pandemin med fokus på bland annat föreningsutveckling och motionsinnebandy, men också utöka vårt stöd för att åter kunna vända trenden till positivt gällande antalet spelare, ledare, domare etc. Marie förklarar: 

– Det känns härligt att nu kunna återgå till en mer normaliserad verksamhet utan restriktioner, det har varit en tuff tid för alla föreningar, spelare, domare och kanslipersonal. Glädjande är att vi har goda ekonomiska förutsättningar med olika återstartsstöd och utvecklingsbidrag som vi nu på bästa sätt vill använda för att gynna skånsk innebandy och driva tillväxt i antalet aktiva.  

Marie och Johan avslutar med att bjuda in fler att vara en del av Skånes Innebandyförbunds styrelse:

– Vi har ett kommande herr-VM i Malmö att se fram emot 2024, något som vi får väva in i vår strategi att öka synligheten för vår sport och locka fler medlemmar och utövare. Det finns plats för fler i vår styrelse, så vill du vara med och påverka hur framtiden för skånsk innebandy skall se ut passa på nu. 

Vill du vara med att ta skånsk innebandy framåt? Oavsett om du vill ha en strategisk roll eller vara mer operativ i våra olika satsningar så kommer du kunna hjälpa skånsk innebandy. Hör av dig till kansliet på skane@innebandy.se eller förbundets valberedning om du är intresserad.  

Ola Nilsson, valberedningens ordförande
ola.nilsson@innebandy.se, 070-838 13 00

Kontaktuppgifter till personalen

 

short_text    Publicerat av Henrik Paulsson 2022-03-25, kl 16:49