Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19.

Läs mer

Tränar- och domarutbildningar säsongen 20/21

Nu är anmälan till säsongen 2020/21 tränar- och domarutbildningar öppen. Vi utgår ifrån att det går att genomföra utbildningar genom fysiska träffar, om förutsättningarna skulle ändras pågrund av Coronaviruset kommer vi gå ut med information om detta.

Nytt för denna säsong är att det har kommit nya tränarutbildningar på barn- och ungdomsnivå.

Dessa heter Steg 1 Grön, Steg 1 Blå och Steg 1 Röd. För att få genomföra Steg 1 ska en tränare ha gått den nya Grundutbildning Barn/Ungdom som kom hösten 2018. Steg 1-utbildningarna kommer vara uppbyggda på så sätt att man först genomför en del av utbildningen digitalt en vardagskväll (4 timmar) och sedan får man möjlighet att välja om man vill genomföra den praktiska delen (3 timmar) i antingen Malmö eller Helsingborg. Vid anmälan finns mer information och man gör sitt val kring var och när man vill genomföra den praktiska delen när man anmäler sig.

Vi kommer även fortsätta genomföra Grundutbildning Barn/Ungdom, denna utbildning kommer vi genomföra digitalt. Vi kommer inte genomföra några lokala tränarutbildningar.

Subventionerna för tränarutbildningarna är följande:
Grundutbildning - 500kr
Steg 1 - 700kr
Här hittar ni information kring hur ni söker subventioner via Idrottslyftet. 

När vi anordnar respektive tränarutbildning under hösten och anmälan till dessa hittar du här.

Under hösten kommer vi genomföra följande domarutbildningar, 2st DD1, 2st DD2, 2st Licens samt 1st Fortbildning.

Nytt för denna säsongen är att på domarutbildningarna DD1 och DD2 så kommer delar av utbildningen vara digital och sedan är det en heldag som genomförs som en fysisk träff. Den digitala delen kommer bestå av olika videoklipp som deltagarna ska kolla på och svara på frågor kring innan man ses genom en fysisk träff under en heldag. Information om den digitala delen av utbildningen kommer skickas ut till samtliga deltagare efter sista anmälningsdag (ca. 2 veckor innan utbildningstillfället). Licens och Fortbildning genomförs på liknande sätt som föregående säsong.

När vi anordnar respektive domarutbildning under hösten och anmälan till dessa hittar du här.

På vår hemsida finns även information kring vad som gäller för de lokala domarutbildningarna. De domarutbildningar som genomförs lokalt hos föreningarna är Matchledare och Ungdomsdomare. Här kan ni läsa mer om de lokala domarutbildningarna. 

Om ni har frågor kring utbildningar kontaktar ni utbildningsansvarig Ellen Tillman, ellen.tillman@innebandy.se

short_text    Publicerat av Ellen Tillman 2020-08-13, kl 14:49