Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Skånes Innebandyförbund söker Domarutvecklare

Till säsongen 22/23 kommer Skånes Innebandyförbund erbjuda distriktets föreningar och domare fler utvecklingsmöjligheter och rekryteringsinsatser. Domarutvecklare ska ut i föreningar till lag samt besöka matcher i syfte att rekrytera nya domare samt utveckla nya domare. Nu söker vi duktiga personer som vill bli Skånes första domarutvecklare.  

Om rollen
I rollen som domarutvecklare på Skånes Innebandyförbund blir du anlitad för att genomföra ett antal uppdrag vi erbjuder till förening och inom ramen för domarverksamheten. Uppdraget innebär att besöka föreningar och matcher med syfte att stärka skånsk innebandys domarverksamhet genom att vi blir mer synliga i hallarna och kunna erbjuda mer domarutveckling och coaching utöver de årliga utbildningstillfällena.

Rollen är delad i ett antal olika uppdrag som vi vill erbjuda föreningar och domare. Syftet är att rekrytera nya killar och tjejer runt om i Skåne som vill börja döma innebandy samt utöka stödet till de som börjar och skapa ett större sammanhang för dessa.  

  • På föreningsbesöken bokas du in för ett besök i samband med ledarmöte eller träning där du förväntas berätta om regler och tala för domarrollen. 
  • På rekryteringsträningar bokas du in till en förening i syfte att prata domarskap och regler samt döma under matchspel på träning och vara en förebild.
  • På matchbesök bokas du in i samband med match för att stötta och coacha domarna/matchledarna utifrån främst stöttning och positiv förstärkning samt ge relevant coaching och utbilda i regler och tävlingsförutsättningar.
  • På Poolspel- och Knatteligabesök bokas du in för att stötta och coacha domarna/matchledarna i deras utveckling. Fokus här är att skapa en positiv känsla kring rollen som domare.

Satsningen kommer i första hand rikta sig mot de som dömer matcher på grön och blå och röd nivå, vilket innebär att domarna/matchledarna kommer att vara mellan 14 och 20 år.  

Läs mer om rollen som Domarutvecklare och ansök här.

short_text    Publicerat av Henrik Paulsson 2022-05-02, kl 10:42