Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19

Läs mer

Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Inför Herrettan - IBK Landskrona

Denna vecka drar säsongens förbundsserier igång och våra skånska seniorlag i SSL, Allsvenskan och Herrettan är därmed inne på sin sista förberedelsevecka inför helgens premiärmatcher. Vi har tagit ett snack med lagens tränare inför säsongsstarten. 

Denna gången kollar vi läget med Pontus Nielsen, som tränar IBK Landskrona i Herrettan. Inför premiärmatchen mot Mölndal är det positiva tongångar från Pontus:

Jag har en positiv känsla och ser framemot premiären, jag tycker vi har haft en väldigt bra försäsong och en hög träningsnärvaro, truppen känns taggad inför premiären.

Både Pontus som tränare och flera av spelarna debuterar i Herrettan på lördag, något han längtar till:

Det ska bli väldigt roligt att leda laget ut till premiären på lördag, det är något jag sett fram emot i flera veckor. Spelarna som kommer göra debut på lördag har sett bra ut på försäsongen och tvivlar inte ett dugg på att dom kommer växa in i kostymen så småningom.

Säsongens sportsliga målsättning är tydlig:

Målet som vi har är att hålla oss kvar i Division 1, vi har tappat en hel del spelare plus en målvakt inför säsongen vilket såklart är tufft och tråkigt men det ger samtidigt andra spelare chansen och jag är säker på att vi alla kan ta den.

Kollektivet är Landskronas styrka enligt Pontus:

Jag vill inte framhäva en individ, utan jag vill framhäva kollektivet, det har alltid varit vår stora styrka och framförallt denna säsongen, att vi kommer spela och kämpa som just ett lag.

Vi tackar Pontus för intervjun och önskar honom och laget lycka till i Herrettan!

short_text    Publicerat av Henrik Paulsson 2021-09-16, kl 21:24