Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19

Läs mer

Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Inför Allsvenskan - Höllvikens IBF

Nu till helgen drar säsongens förbundsserier igång och våra skånska seniorlag i SSL, Allsvenskan och Herrettan är därmed inne på sin sista förberedelsevecka inför premiärmatcherna. Vi har tagit ett snack med lagens tränare inför säsongsstarten. 

Höllvikens IBF åkte ur SSL förra säsongen, men lagets tränare Stefan Prim berättar om att satsningen för att åter nå högsta serien inleds direkt i premiärmatchen hemma mot Åby:

– Känslan är bra, vi börjar hitta rätt i grundspelet och formationerna börjar ta form. Målsättningen har vi satt inom laget, första anhalt kvalplats upp och når vi den går vi för att återigen ta plats i SSL. För egen del tycker jag detta känns rimligt med tanke på vilka spelare vi har i laget. 

Tävlingssäsongen än så länge har innehållit matcher i Svenska Cupen, bra tillfällen att spela ihop laget enligt Stefan:

–  Kul med ett nytt format och tävlingsmatcher direkt. Vi har en del nya spelare som flyttat till oss och detta gjorde att vi knappt hade gjort några träningar tillsammans innan det var rakt in i hetluften. Vi gjorde en hel del bra saker mot FCH men ska vi kunna slå ut dem måste vi få fullträff och vara extremt fokuserade i 2x60min. Det var vi tyvärr inte och summerar man det gjorde vi väl 3-4 perioder som ändå får godkänt med tanke på förutsättningarna.

Han rekommenderar att hålla koll på en särskild femma i lagets matcher under säsongen:

Vi har fått in många fina spelare, en del yngre men också lite rutinerade herrar. Vill ni se bra innebandy så ska ni spana in vår femma med hemvändaren Putte, hans radarpartner JW, nyförvärvet och spelgeniet Crantz uppbackade av rutinerade nyförvärvet Adam Berglund och supertalangen Lindkvist. De hade platsat i vilket SSL-lag som helst. 

Slutligen avslutar Stefan med att tippa en överraskning som SM-vinnare i april:

–  Linköping! Tror och hoppas på en skräll, även om de inte är det mest namnkunniga laget så är det väldigt tunga att möta. Och det är dags att någon annan än Falun och Storvreta får lyfta bucklan. 

Vi tackar Stefan för intervjun och önskar honom och laget lycka till i helgens premiärmatch och under säsongen som helhet.

Höllvikens premiärmatch mot Åby går att se på innebandy.tv.

short_text    Publicerat av Henrik Paulsson 2021-09-17, kl 21:54