Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Hofterup IBF och Kävlinge IBK arrangerar välgörenhetsmatch till förmån för Musikhjälpen

Skånsk innebandy har en tradition av att samla in pengar till Musikhjälpen som arrangeras i december varje år. Redan nu står det klart att det blir så även i år. Hofterup IBF och Kävlinge IBK kommer den 17 december att arrangera en välgörenhetsmatch för att samla in pengar till Musikhjälpen. Spelar gör de båda föreningarnas motionsgrupper för kvinnor respektive män.

Musikhjälpen anordnas i år i Norrköping mellan den 13 och 19 december, denna gång ska pengar samlas in för en värld utan barnarbete. Hofterup IBF och Kävlinge IBK har bestämt sig för att bidra samtidigt som de skapar gemenskap i och mellan föreningarna. Lasse Andersson som är ordförande i Hofterup IBF berättar hur idén kom till: 

"Vårt oldboyslag som vi startade i slutet av augusti kom till mig och frågade om vi kommer spela någon match. Då började jag spåna på detta och frågade Jürgen (Bischhaus, styrelseledamot Hofterup, reds. anm) om detta var något som vi kunde göra något roligt av, på den vägen är det."

Välgörenhetsmatchen är består i själva verket av två matcher, först ska de båda föreningarnas motionslag på damsidan mötas, Mammalaget i Hofterup mot Mums i Kävlinge. En timme senare blir det tekning mellan herrarna i respektive Oldboyslag. Fredagkvällen den 17 december är tänkt att bli riktig innebandyfest i Lödde Idrottshall, det blir DJ och speaker och såklart en välfylld kiosk dit flera samarbetspartners till föreningarna kommer bidra.

Förutom att samla in pengar till Musikhjälpen är det tänkt att kvällen ska fylla flera syften. Ett är att skapa ett roligt arrangemang för motionsgrupperna som startats upp, grupperna är redan välbesökta men här får de något extra roligt att blicka fram emot. Ett annat syfte är att stärka samarbetet mellan de båda föreningarna, ett samarbete som fördjupats under säsongen. Sen hoppas såklart föreningarna att evenemanget ska få ännu fler, både äldre och yngre, att intressera sig för och börja spela innebandy. Lasse avslutar: "Att skapa något kul tillsammans och ändå kunna bidra med något gott är själva grundtanken."

Vi önskar Kävlinge IBK och Hofterup IBF ett lycka till med evenemanget som vi hoppas drar in mycket pengar till Musikhjälpen.

short_text    Publicerat av Simon Löf 2021-10-25, kl 17:00