Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19.

Läs mer

Så livesänder du

Så här fungerar det för er som sändare och förening

Köp av en enskild match i senior- eller juniorinnebandyn kan göras först när det finns en planerad livesändning, eller att en sändning redan är startad. Så för att tittarna inte ska missa starten av matchen medan de köper är det bra att lägga upp den planerade livesändningen en stund i förväg.

Hemmalaget i matchen har förtur på att sända, men om de inte har möjlighet eller lust kan man komma överens om att bortalaget sänder istället. Det är sändande lag som får ta del av intäkterna från köpen.

Stötta ditt lag!

I barn- och ungdomsmatcher köper man inte en specifik match, utan får tillgång till alla matcher under en tidsperiod. Vid köpet anger tittaren vilken förening de vill stödja med sitt köp, därför spelar det ingen roll om det är hemmalaget, bortalaget, eller någon från båda lagen som sänder från matchen.

Hemmalaget har första tjing att sända

Hemmalag har rätten att i första hand livesända från matchen, men bortalag kan få sända om de frågar hemmalag om inte de inte sänder.

Tillåt ingen video eller foto från matchen 

Observera att ert motståndarlag av integritetsskäl, eller av annan orsak, kan välja att inte tillåta foto och film från matchen. Funktionerna för foto, video och livesändningar stängs då av, och ni informeras om att ett av lagen inte tillåter bild och video från matcherna.

Utbetalning till föreningen

Föreningens andel av intäkterna sammanställs och betalas ut vid angivna utbetalningsdatum. Det framtida målet är att detta ska ske månadsvis, men under höstsäsongen 2020 kommer det troligen slås ihop till en eller två utbetalningar.

Repriser av livesändningar kommer i dagsläget inte att vara avgiftsfria

Vi skulle självklart vilja att alla spelare och ledare kunde se sina egna repriser utan avgift för att främja innebandyutvecklingen. Men det handlar om väldigt många människor, tittartimmar, och hundratusentals kronor per månad. Pengar som inte finns att få tag på i dagsläget. Därför behöver även spelare och ledare tills vidare köpa tillgång till sändningarna.