Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Innebandy Flex

Innebandy Flex – innebandy som passar alla

Konceptet Innebandy Flex skiljer sig från den traditionella innebandyn genom både förenklade regler och mer flexibla tränings- och tävlingsformer. 

Innebandy Flex togs fram i samarbete mellan Värmlands Innebandyförbund och RF SISU Värmland. Tack vare ekonomisk stöttning från Riksidrottsförbundets och Svenska Spels Rörelsefonden kunde konceptet testas under 2020 i större skala. Nu är Innebandy Flex en av våra nationella modeller för att spela motionsinnebandy.

Sedan 2021 är Allente stolt partner till Innebandy Flex och vår gemensamma ambition är att möjliggöra för alla innebandyföreningar i Sverige att erbjuda konceptet.  

Innebandy Flex vänder sig till innebandyföreningar som vill utveckla sin verksamhet och göra innebandyn tillgänglig för fler personer som i dagsläget står utanför, men som skulle vilja testa innebandy på sina egna villkor. Forskning som gjorts kring vad som kan hindra människor att ta sig in i lagidrotten pekar på att mycket handlar om hur idrotten är strukturerad och organiserad. 

Det är här Innebandy Flex kommer in i bilden. I Innebandy Flex är tanken att utövarna inte behöver förbinda sig att delta en hel säsong, utan att det finns flexibilitet i så många delar som möjligt – oavsett om det handlar om kostnader, regler, tider eller spelform. Genom de förenklade spelreglerna ges också den som aldrig tidigare testat innebandy en möjlighet att lära sig spelet snabbt och kunna delta utifrån sina egna förutsättningar. 

Vill din innebandyförening starta Innebandy Flex? Kontakta Inez Rehn så hjälper hon er vidare!  

Nyfiken? Läs mer: 
Varför Innebandy Flex? 
Regler: Så spelar du Innebandy Flex 

 

Kontakt

Inez Rehn
Inkluderingsansvarig
Tel: 076-010 73 34