Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19.

Läs mer

Wijks 100:e landskamp - "Lika tacksam varje gång"

I helgen spelade Anna Wijk sin 100:e landskamp i damlandslaget. Hon är den femte damspelaren som åstadkommit det och blev inför gårdagens match mot Tjeckien uppmärksammad och hyllad.
- Det är häftigt så klart och det känns rätt sjukt. Det är mitt elfte år i landslaget och jag är lika tacksam varje gång jag får vara här så att det känns jättestort, säger Anna Wijk.

Anna Wijk spelade sin första landskamp mot Finland när hon var drygt 17,5 år, och var då en av de yngsta damspelarna som någonsin blivit uttagen i landslaget. Hon har sedan dess vunnit fem VM-guld och blev under 2017 lagets lagkapten. Att få vinna ett sjätte guld skulle självklart betyda mycket för henne.   

-Det skulle betyda jättemycket, så klart. Det är alltid målet när man spelar i svenska landslaget och vi har alla förutsättningar att göra det. Åker vi dit och presterar på den nivån som vi kan göra så kommer vi att vinna guldet också, säger Wijk.

Under helgens Euro Floorball Tour har laget fått känna på var några av nationerna som de kommer att möta under VM står. För att vinna guldet är noggrannheten inför VM viktigast, enligt kaptenen.

- Vi ska åka hem, vara noggranna och hålla oss hela och friska. Vi måste tänka på våra kroppar och komma väl förberedda till VM. Först är det ett VM-läger där vi ska sätta de sista detaljerna. Men noggrannhet fram till VM skulle jag säga är det viktigaste, säger Wijk.

VM-lägret genomförs i slutet av november i Uppsala och Spanien. På frågan om vad som kommer att göra att Sverige vinner guldet så lyfter Wijk spelarna i landslaget.

-Vi har de överlägset bästa spelarna och en helt annan bredd än vad de andra nationerna har. Presterar vi som vi ska är jag säker på att vi vinner guld.

VM spelas i schweiziska Neuchatel 7-15 december. Sverige ställs mot Slovakien, Tjeckien och Lettland i gruppspelet.

Läs mer om VM.

Flest landskamper genom tiderna i damlandslaget:
Karolina Widar, 108
Hermine Dahlerus, 107
Isabell Krantz, 104
Josefina Eiremo, 101
Anna Wijk, 100

short_text    Publicerat av Veronica Köhler 2020-10-06, kl 11:56