Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Wengström är redo för nästa evenemang

Hon började sin tjänst på Svenska Innebandyförbundet för fem månader sedan som evenemangsansvarig för de kommande fyra evenemangen som kommer arrangeras i IFU Arena de närmsta två åren.

Sen en tid tillbaka är ett av evenemangen genomförda, ett evenemang som blev en succé med publikrekord.
 -Det var en kanonstart på de fyra evenemangen som kommer arrangeras i Uppsala. Vi utvecklas hela tiden och tar med oss flera lärdomar och en grym energi från Finnkampen in i arbetet med U19-VM, för att göra det evenemanget ännu bättre, säger Ebba Wengström.

Under Finnkampens första match, på fredagen, slogs publikrekordet flest åskådare på en match med U19-damerna, då omkring 1054 besökare såg matchen. Totalt var det omkring 2000 besökare i IFU Arena under finnkampshelgen. 
- Det är jätteroligt och ett bevis på att samarbetet som vi har mellan SIBF, kommunen, UIBF och arenan fungerar bra, säger Wengström.

Wengström hoppas nu på att kunna slå publikrekordet under nästa stora evenemang som är U19-VM som spelas 6-10 maj samma arena. 

Förberedelserna inför evenemanget är i full gång och det som händer just nu är att nationerna har deadlines så att arrangörerna ska kunna förbereda och skapa bra förutsättningar för lagen. I förberedelserna handlar det bland annat om att marknadsföra mästerskapen hos distrikten men även nationellt.

Wengströms förhoppningar är att U19-VM ska bli en folkfest och kommer därför tillsammans med flera arrangörer åka ut till olika ställen för att synas och marknadsföra evenemanget. Bland annat kommer det arrangerande distriktet, UIBF genomföra skolbesök för skolor i Uppsala området. Det kommer också tillsammans med RF/SISU Uppland arrangeras ett antal aktiviteter för pensionärer och äldre.

short_text    Publicerat av Veronica Köhler 2020-10-06, kl 11:56