Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19

Läs mer

Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Visby och Pixbo Wallenstam gör upp om sista finalplatsen i Svenska Cupen

I den andra semifinalserien på herrsidan i Svenska Cupen väntar ett möte mellan allsvenska Visby IBK och SSL-laget Pixbo Wallenstam IBK - två lag som båda vill säkra en åtråvärd titel när finalen i Svenska Cupen går av stapeln den 6 november.

- Det ska bli kul. Vi har chans att gå till final, så det är en väldig morot. Sen är det kul att spela mot SSL-lag, så det ska bli väldigt kul att få spela en semifinal på hemmaplan med mycket publik, säger Visby Wilmer Viinamäki.

- Jätteroligt att vi är i semifinal såklart. Extra spännande att möta Visby som inte är ett SSL-lag. Vi går väl in som favoriter i den här semifinalen men Visby har slagit ut bra lag så man får nog vara försiktig med det här favoritskapet och att vi istället är ödmjuka inför uppgiften som väntar, säger Pixbos Martin Östholm.

Visby har avancerat i Svenska Cupen efter segrar mot bland annat SSL-klubbarna Sirius och Storvreta. Laget har inför säsongen haft en stor spelaromsättning men enligt Viinamäki så har laget nu hittat varandra bra.

- Vi har i stort sett bytt lag sen förra året men vi har fått in bra spelare och vi har en bra tränare i Anton Olofsson som är tydlig. Vi har haft ett bra go och det är väl bitvis att de nya spelarna vill visa upp sig och att vi gamla spelare vill ha en plats i laget. Det har varit bra energi och Anton Olofsson har gjort det bra. Det är tydligt hur vi ska spela, säger Viinamäki.

Samtidigt så har Pixbo Wallenstam slagit ut bland annat lokalkonkurrenten Lindås samt SSL-klubben Linköping. Och Östholm menar att laget har samlat på sig viktig rutin som kommer vara värdefull framöver.

- Vi har fått ett år på oss att växa in i den här miljön, för vi har en ung trupp med många unga spelare som inte har så många SSL-säsonger på sitt cv. Jag tror att det gör en stor skillnad att vi har fått en helt annan vana och lite mer SSL-rutin och erfarenhet. Jag tror att det kommer vara värt mycket för oss inför den här säsongen, säger Östholm.

Vad betyder det för er att ni har kommit till semifinal i Svenska Cupen?

- Det är ett kvitto på att när vi spelar bra så kan vi mäta oss med bra lag. Då har vi visat för oss själva att vi har en hög högstanivå och det är alltid skönt att oavsett vad så om vi gör jobbet så vet vi att vi är bra, säger Viinamäki.

- Jag ser det bara som positivt för oss, det är ändå en titel att spela om och det bygger självförtroende ju längre man går i en sån här turnering. Jättebra att vi har tagit oss så här långt men vi vill gå hela vägen till final, inget snack om den saken. Jag tror att det här bygger bra självförtroende för många av våra spelare och det ger oss något bra att bygga vidare på under säsongen, säger Östholm.

Både Visby och Pixbo Wallenstam har titeln i sikte och har som mål att ta sig vidare till finalen av Svenska Cupen som går av stapeln den 6 november i Gavlehovshallen - och Viinamäki och Östholm vet vad sina respektive lag måste åstadkomma under semifinalserien för att finaldrömmen ska bli verklighet.

- Vi behöver jobba hårdare än vad Pixbo gör, täcka fler skott och vinna fler dueller. Tekniskt är de säkert bättre än oss men om vi jobbar hårdare än dem och vinner fler dueller så tror jag att vi har en bra chans att slå dem, säger Viinamäki.

- Framförallt att vi går in med en stor ödmjukhet inför uppgiften. Det är lätt att underskatta när det är ett lag som ligger i divisionen under oss, så det gäller att vi gör jobbet ordentligt och att vi sätter vårat försvarsspel vilket vi har pratat mycket om under de inledande SSL-omgångarna. Det gäller att vi gör samma sak här och att vi har bra fart i vårt spel. Att vi försöker ta det som vi har gjort bra i de tidigare matcherna och bygger vidare på det mot Visby, avslutar Östholm.

Mötet mellan Visby och Pixbo Wallenstam sänds live på Sportbladet.

Läs mer om Svenska Cupen här.

Svenska Cupen - Vecka 40
Onsdag
18.30 Växjö IBK - IBK Dalen (Herr)
19.00 Endre IF - Pixbo Wallenstam IBK (Dam)

Torsdag
19.00 Visby IBK - Pixbo Wallenstam IBK (Herr)
19.45 Karlstad IBF - Thorengruppen IBK (Dam)

Foto: Per Wiklund/Magnus C Lydahl

short_text    Publicerat av Ludvig Gustavsson 2021-10-07, kl 10:38