Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19

Läs mer

Tre debutanter i damlandslagets EFT-trupp

Tre debutanter finns med i damlandslagets trupp till Euro Floorball Tour, som spelas i schweiziska Neuenburg 9-11 november.
- Vi tycker att de har gjort avtryck och det ska bli spännande att se dem i landslagets omgivning, säger förbundskapten Åsa Karlsson.

Damlandslaget laddar för säsongens andra samling, efter segern i Finnkampen i september. Nu väntar fyrnationsturneringen Euro Floorball Tour, där Sverige ställs mot Finland, Schweiz och Tjeckien.
- Vi ska fortsätta pumpa på med vårt spel och fortsätta vara det lag som bestämmer matchbilden. Vi vill driva spelet, ha mycket boll, fortsätta utvecklas och jobba med vårt eget spel i första hand, säger Åsa Karlsson.

20 utespelare och 2 målvakter är uttagna, där tre spelare får göra A-landslagsdebut. Det är IKSU:s Myra Aggestål, Endres Moa Svanström och KAIS Moras Moa Gustafsson.
Samtliga har meriter från U19-landslaget där de har tagit VM-guld i två olika årskullar.

- Vi tycker att de har gjort avtryck och det ska bli spännande att se dem i landslagets omgivning, säger Åsa Karlsson. (Se citat om varje debutant nedan.)

Landslaget flyger till Schweiz torsdag 8 november på morgonen och hinner med två träningar före första matchen på fredag eftermiddag.

- Vi vet att det kommer att bli tufft i alla tre matcherna under EFT, försprånget blir mindre och mindre. Vi är Sverige och vi älskar att vinna så det är klart att vi går för seger i allt vi ställer upp i, men vi är ödmjuka inför uppgiften, säger Karlsson.

Damlandslagets trupp till Euro Floorball Tour

Målvakter
Amanda Hill, KAIS Mora IF
Sophia Lundmark, Endre IF

Utespelare
Myra Aggestål, IKSU
Malin Alkelöw, KAIS Mora IF
Elin Björkman, Västerås Rönnby IBK
Stephanie Boberg, Endre IF
Frida Bäfve, KAIS Mora IF
Cornelia Fjellstedt, IKSU
Moa Gustafsson, KAIS Mora IF
Johanna Hultgren, KAIS Mora IF
Sofia Joelsson, IKSU
Amanda Johansson Delgado, IKSU
Isabell Krantz, Pixbo Wallenstam IBK
Anna Moberg, Endre IF
Ellen Rasmussen, Malmö FBC
Matilda Sjödin, Täby FC IBK
Gabriella Strandberg, Jönköpings IK
Ida Sundberg, Pixbo Wallenstam IBK
Moa Svanström, Endre IF
Moa Tschöp, Täby FC IBK
Emelie Wibron, IKSU
Anna Wijk, KAIS Mora IF


Åsa Karlsson om debutanterna:

Myra Aggestål, IKSU
- Myra är en spelare som kan spela på många positioner. Hon har ett fantastiskt spelsinne och levererar boll snabbt och enkelt. En mycket klok spelare som kanske inte syns mest, men gör ett uppoffrande spel i det tysta och lyfter sin omgivning med sitt smarta spel.

Moa Svanström, Endre
- Trots att hon inte är så stor är hon grymt stark i kroppen. Hon är lugn och trygg i det defensiva spelet, bra i duellspelet och kommer allt som oftast ut med bollen och startar en snabb spelvändning. Moa kan spela både mittfält och libero, men vi kommer i första hand testa henne i liberorollen.

Moa Gustafsson, KAIS Mora
- Moa bidrog mycket till att Sverige spelade hem guldet i U19-VM i maj och har startat upp säsongen starkt i sitt KAIS Mora. En smart spelare som är bra på små ytor, i duellspelet både med och utan boll. Hon är orädd och vågar bryta in på egen hand, men också med finess göra ett instick till en lagkamrat.

short_text    Publicerat av Anton Rosenblad 2020-10-06, kl 11:55