Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19

Läs mer

Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Telge SIBK övertygade i det Allsvenska toppmötet

Telge SIBK imponerade stort i helgen och vann toppmötet mot Storvreta med hela 11-4. På plan återfanns dessutom en tidigare SSL-stjärna som bestämt sig för att göra comeback, och det blev ingen dålig sådan. Helena Lundqvist skulle göra hela tre mål och två assist i sin återkomst. Nedan berättar hon delvis om helgens match, men också om hur siktet är inställt för resten av säsongen.

Vad gjorde ni bättre än Storvreta i helgens match?
- Mål! Nej men vi har en extremt stabil trupp och en jäkla spets. Det är inga individualister utan det är snabba, enkla bollsläpp och sen skjuter vi i rätt lägen. Jag tycker att Storvreta tog avslut lite hipp som happ och tenderade att göra det svårt för sig genom att försöka göra en dragning i sista läget, det var nog sådana detaljer som avgjorde.

Hur bra är Telge i år? Hur tror du att säsongen slutar för er del?
- Jag har ju bara spelat en match, men de matcher som jag sett i SSL den här säsongen har inte imponerat om man jämför med det Telge har på gång. Tjejerna utgör verkligen ett team och jobbar mot samma mål. Det märks att alla har ett hjärta för det dem gör och att många är fostrade i klubben, så jag har svårt att se att det finns något lag de inte kommer slå i den här serien. Jag tror inte att det finns något som kommer kunna stå i vägen för ett kval till våren.

En väldigt stark comeback för din del med fem poäng direkt, hur kom det sig att du plötsligt bytte Division 2 mot Allsvenskan?
- Jag har väl egentligen inte bytt, men såhär i efterhand så slutade jag alldeles för tidigt med elitinnebandyn. Fastän jag har fyllt 40 nu så har jag hur mycket som helst och ge. I Sundborn (GOIF/KFUM Falun) så är jag tränare men får också vara med och spela lite, så det är jättekul, men när Viktor (tränare i Telge) hörde av sig och frågade om jag kunde komma och vara med ett tag så ville jag testa. Det var ett fantastiskt mottagande från tjejerna som verkligen ville att jag skulle vara med, så nu är jag skriven hos dem ett litet tag framöver. Sen får vi se.

Kommer du att spela med Telge säsongen ut?
- Det är inte helt bestämt. Som mamma med en dotter, en man, eget företag och hus så kan man inte bara prioritera sig själv, men det ger ju väldigt mycket energi och det märker de som står mig närmst.

I helgen är det EFT och speluppehåll för er del, vad ni ska fokusera på fram till mötet med Borlänge nästa helg?
- Jag ska ner och träna en gång den här veckan och en gång i nästa, så jag är nog inte den med bäst koll, men Viktor är en fantastisk tränare och otroligt målmedveten så vi kommer bygga vidare från helgen. Kanske att vi framöver kommer ändra lite så att alla formationer inte måste spela exakt likadant, utan att vi istället tänker om lite för att få ut det bästa av varje formation.

Du följer Allsvenskan på innebandy.tv!

Foto: Roland Osbeck

short_text    Publicerat av Emma Clarin 2021-10-14, kl 12:00