Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Tack för showen, Isabell Krantz

Isabell ”Krattan” Krantz, en av Sveriges främsta landslagsspelare genom tiderna med sina 110 landskamper och sex VM-guld, har valt att avsluta sin karriär. 
- Det har varit helt fantastiskt att ha fått representera Sverige i så många år och fått dra på sig den gulblåa tröjan, det är en mäktig känsla, säger Isabell Krantz.

Isabell Krantz började sin innebandykarriär i Granlo BK när hon var tolv år. Innebandyäventyret fortsatte sedan i RIG Umeå och då blev hon också som 18-åring kallad till sitt första VM. 

- Det var under Jan-Erik Vaaras tid och jag visste att jag låg lite på gränsen och blev otroligt glad och chockad när han hörde av sig och berättade att jag skulle bli den sjunde backen, säger hon och fortsätter: 

- Jag skulle framförallt se lägret som ett läroläger, men det var kanske där det började.  

Ja, kanske var det där det började när hon i sitt första inhopp gjorde sitt första landslagsmål mot Singapore. Hennes karriär har efter det fortsatt med flera landskamper och hon är den spelare som med sina 110 landskamper spelat flest landskamper genom tiderna på damsidan. 
- Det har varit helt fantastiskt att ha fått representera Sverige i så många år och dra på sig den gulblåa tröjan, det är en mäktig känsla och jag känner sådan otrolig stolthet att ha fått göra det, säger Krantz. 

Hennes sista VM spelade hon i december i schweiziska Neuchâtel där laget tog guld efter vinst mot hemmanationen.  
- Det var riktigt mäktigt att få avsluta sin landslagskarriär inför en sådan stor publik i finalen. Det var otroligt mäktigt med det trycket i hallen och Johanna Hultgrens avgörande mål i sudden death som tystade den schweiziska publiken, säger hon och fortsätter:  

- Vi hade ett otroligt starkt lag och en fantastisk ledarstab som är en av de bästa ledarstaber jag har haft inom landslaget. En fantastisk ledartrio som är otroligt duktiga och fick ihop laget till något riktigt starkt.  

Med en lång meritlista och en enastående karriär har Krantz nu valt att avsluta sin karriär och lägga klubban på hyllan.  
- Ja, nu ligger den där. Det känns bra men samtidigt är innebandy något som jag kommer att sakna. Det har varit en stor del av mitt liv och kommer självklart bli ett hål som den lämnar.  

Meritlista
VM-guld: 6 (2007, 2009, 2011, 2013, 2017 & 2019)

SM-guld: 1 (2016)
Landskamper: 110
Poäng i landslaget: 87 (33+54)

short_text    Publicerat av Veronica Köhler 2020-10-06, kl 11:56