Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Sveriges U19-herrar har samlats inför VM-äventyret

Under fredagen samlades Sveriges U19-herrar i Uppsala och IFU Arena för ett tre dagar långt läger innan det är dags för laget att resa till Tjeckien och U19-VM som drar igång nästa vecka. Laget genomförde under eftermiddagen sitt första träningspass och det märktes på spelarna att allvaret nu närmar sig.

- Det är laddat. Folk verkar taggade, säger Sebastian Theorin.

Sverige inleder U19-VM på onsdag då man möter Tyskland i sin första gruppspelsmatch. Laget reser till Tjeckien på måndag men har innan dess chansen att slipa på detaljer under ett antal träningspass i Uppsala och IFU Arena.

- Det ska bli otroligt roligt att åka ner till Tjeckien nu på måndag. Men först har vi en träningshelg framför oss nu i Uppsala, så det är bara att ladda upp, säger Sebastian Theorin.

Sveriges trupp till U19-VM består av tjugo spelare, fördelat på arton utespelare och två målvakter, och på frågan om vad som är lagets största styrka så lyfter Theorin fram bredden hos U19-herrarna.

- Det är helt klart våran bredd men ändå spets och att vi är så pass tajta som grupp

Att inleda mästerskapet med en bra prestation när laget ställs mot Tyskland är också viktigt, menar Theorin.

- Det är såklart jätteviktigt. Det är första matchen och det kommer vara lite nervöst, så klart. Men det är där som vi sätter grunden för hela turneringen så det är bara att gå ut och köra och ge järnet från start.

Sverige har som mål att återerövra guldet i Tjeckien och Theorin ser lagets chanser som goda att sluta överst på prispallen.

- Jag tror att de är stora. Det är alltid en sån press på Sveriges landslag men jag tycker ändå inte att vi ska gå in med någon press, utan vi ska bara gå in och sen så förhoppningsvis slutar det på bästa sätt.

 

Spelschema, U19-VM:
25/8 15.30: Tyskland-Sverige
26/8 15.30: Sverige-Danmark
27/8 18.30: Sverige-Schweiz
28/8 14.30/17.30: Semifinal
29/8 14.00/17.00: Bronsmatch/final
Matcherna visas gratis på Internationella Innebandyförbundets Youtubekanal.

short_text    Publicerat av Ludvig Gustavsson 2021-08-20, kl 20:00