Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Sverige till VM-final efter rysare

Sverige är klart för VM-final efter en rysare mot Finland i semifinalen. Avgörandet till 5-4 kom med sex minuter kvar av matchen.
- Finland gjorde det svårt och bra. Vi löste det på något sätt i alla fall, säger Ellen Rasmussen.

Sverige och Finland har prenumererat på finalplatserna i VM sedan 2009. Men i dag ställdes de mot varandra ”redan” i semifinalen i VM i schweiziska Neuchatel.

I en jämn förstaperiod med chanser åt båda hållen var det till slut Sveriges Emelie Wibron som gjorde 1-0. Hon bröt in från högerkanten, höll ifrån sig två finskor och satte bollen i nättaket.

- Vi spelade inte jättebra och Finland drog ner på tempot för att göra oss sämre. De gjorde det bra och vi fick inte kontroll på spelet. De gjorde det svårt och bra. Vi löste det på något sätt i alla fall, säger Wibrons kedjekamrat Ellen Rasmussen.

De senaste två matcherna Sverige har mött Finland i VM har varit i finalerna 2015 och 2017. Då gick båda matcherna till straffar. Men i dag avgjorde Sverige matchen tidigare. Den andra perioden blev mer målglad där lagen gjorde tre mål var. Amanda Johansson Delgado gav Sverige ledningen med 4-3 i slutminuterna, men Finland jagade sin kvittering i sista akten och fick till slut utdelning. I powerplay gjorde Oona Kauppi 4-4.

Men glädjen blev kortvarig för Finland. Fyra minuter steg återigen Emelie Wibron fram. Hon bågade runt det finska försvaret och pricksköt det avgörande målet till 5-4.

- Vilken match! Det är riktigt häftigt att spela sådana här matcher som blir så otroligt tighta. Det kändes som de skulle få in den i slutet, men riktigt skönt att vinna, säger Amanda Johansson Delgado.

I VM-finalen ställs Sverige mot antingen hemmanationen Schweiz eller Tjeckien. De möts klockan 17.45 i dag.

- Det vore så häftigt att möta Schweiz på deras hemmaplan. Vilket tryck det blir då… Det vore extremt häftigt, säger Amanda Johansson Delgado.

Finalen spelas under söndagen klockan 16.30 och sänds på kanal 5/dplay.se.

Matchfakta
Sverige-Finland 5-4 (1-0, 3-3, 1-1)

Första perioden
1-0 (18.36) Emelie Wibron (Iza Rydfjäll)

Andra perioden
2-0 (02.24) Stephanie Boberg (Amanda Johansson Delgado)
2-1 (05.58) My Kippilä (Ella Sundström)
3-1 (10.33) Moa Gustafsson (Ida Sundberg)
3-2 (12.51) Jenna Saario (Laura Manninen)
3-3 (13.05) Oona Kauppi (My Kippilä)
4-3 (18.42) Amanda Johansson Delgado (Stephanie Boberg)

Tredje perioden
4-4 (09.30) Oona Kauppi (My Kippilä)
5-4 (13.58) Emelie Wibron (Isabell Krantz)

short_text    Publicerat av Anton Rosenblad 2020-10-06, kl 11:56