Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19.

Läs mer

Sverige höjde sig - och vann stort

Sverige tog sin tredje raka seger i VM-kvalet i polska Gdansk under fredagskvällen. Mot Danmark blev det vinst med 13-1.
- Man kan inte tro det, men det (VM-kvalet) har varit väldigt lärorikt, säger matchens lirare Cornelia Fjellstedt.

Matchen mot Danmark blev – till slut – en uppvisning av de regerande världsmästarna. Danmark, som satsar på att komma tvåa i gruppen och ta en direktplats till VM, höll ifrån Sverige bra i den första perioden som slutade 1-0.

- Danmark ska ha en stor eloge, de täckte otroligt många skott och slet hela tiden. Det var en trög start från början för hela laget. Vi fick skäll med rätta och vi höjde oss allihopa, säger Cornelia Fjellstedt.

Ja, efter en uppläxning av Sveriges förbundskapten Åsa Karlsson kom Sverige in med ny energi i andra perioden och gick upp till 6-0. I slutakten sprang Sverige ifrån till 13-1. Fjellstedt, som blev utsedd till matchens lirare, gjorde två mål och två assister i matchen.

- Det var skönt att göra några pinnar för min de,, säger hon.

De tre matcherna i Gdansk resulterade i en total målskillnad på 91-2 för Sverige. Och trots de enkla vinsterna ser Fjellstedt positivt på VM-kvalet.

- Man kan inte tro det, men det har varit väldigt lärorikt. Vi har inte spelat så mycket försvarsspel, men mycket mål är alltid kul och vi har spelat ihop femmor och laget. Det har varit jättebra, säger hon.
VM spelas i schweiziska Neuenburg 7-15 december. Där kan Sverige ta sitt sjunde raka VM-guld.

Matchfakta (länk).

short_text    Publicerat av Anton Rosenblad 2020-10-06, kl 11:55