Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Svensk innebandy lanserar ny landslagströja – folkdräkten

Svensk Innebandys vision är att vara folksporten. En sport som ska vara öppen för alla oavsett vem du är eller vart du kommer ifrån. Något som också enar oss alla är den blågula landslagströjan – folkdräkten. Nu presenterar Svensk Innebandy, tillsammans med folksportens hjältar, stolt den tröja som våra landslag kommer att bära under de kommande åren.

Den blågula landslagströjan är något som vi alla bär med stolthet. Våra landslag bär den i jakten på nya framgångar tillsammans med alla som ivrigt hejar på, antingen på plats i arenorna, eller hemifrån tillsammans med nära och kära. Några som också bär den med stolthet är de som vi kallar för folksportens hjältar, personerna som inte spelar en minut på planen men som ändå är de mest värdefulla spelarna i våra ögon. Därför vill vi i samband med lanseringen av folkdräkten även uppmärksamma några av folksportens hjältar.

Folksportens hjältar togs fram genom en nominering via Svensk Innebandys sociala medier, där vem som helst kunde nominera någon som de tycker har betytt mycket för innebandyn. 

– Det är till stor del de ideella krafterna runtom i landet som bygger vår idrott. Det är många hjältar som aldrig syns eller hörs som dag ut och dag in kämpar på för att få vår idrott att bli ännu bättre. Därför ville vi ta chansen att ge de plats att synas och få den uppmärksamhet som de förtjänar, säger Stefan Jonasson, marknad- och arrangemangschef på Svensk Innebandy.

Att nomineringar har betytt mycket ser man på de två hjältarna som är med på inspelningen av lanseringsvideon för den nya landslagströjan.

– Det är stort. Det är sjukt stort. Jag är jätteförvånad, jätteglad och jättetacksam. Det går liksom att beskriva. Det finns inte ord för att bli sedd för det man gör. Det är inte därför man gör det. Då hade man varit ute på planen och spelat innebandy i stället, säger Marie Nygren, från AIK och är en av de nominerade till Folksportens Hjältar.

Rolf Lundgren från Sirius Innebandy, även han nominerad till Folksportens Hjältar känner sig hedrad:

– Det känns hedrande. Det är häftigt att få vara med här på inspelningen och att få ha på sig den nya landslagströjan. Den kommer åka med ett tag. Man blir stolt av att få ha den på sig. Det är något speciellt. Snygg är den dessutom.

Lanseringsvideon för den nya landslagströjan innehåller flera av våra landslagsprofiler, några av folksportens hjältar – men även barn som utövar spontanidrott på gatan. Ett tack till Rufus Bexell från IK Huge och Alice Wallmark, Alice Nyström och Arvid Sjöberg från Andersbergs IBK.

Vi vill även visa på vikten av spontanidrott, att innebandy kan spelas på gatan med endast ett fåtal spelare. Allt som behövs är en klubba och en boll, det behöver inte vara mer komplicerat än så.  Barnen som spelar innebandy i videon bär även fyra historiska landslagströjor från tidigare år. 

– Det kändes som ett fint sätt att hylla vår historia. Att visa att förebilder inom vår idrott är viktigt. En scen där nutid möter dåtid och blir vår framtid, säger Lisa Eskils, varumärkesansvarig på Svensk Innebandy.  

För den som är extra intresserad av historiken är det följande tröjor som visas upp i videon för släppet av folkdräkten: 


Puma, 2020-2022 , den senaste tröjan som landslagen tog hem två VM-guld i på seniorsidan.


Asics, säsongen 2013/14, VM för damlandslaget


Puma, säsongen 2004/05, VM 2004 herrlandslaget


Puma, säsongen 1996/97 VM 1996  för herrlandslaget

– En tröja är en tröja. En landslagströja är något mer och värdet i landslagströjan bygger vi tillsammans. Publiken, spelarna och hela svensk innebandy. Stoltheten i att vara en del av vår verksamhet och allt var den står för, säger Lisa Eskils.

Vikten av en hängiven gulklädd publik bekräftas av damlandslagets lagkapten Ida Sundberg:
– Det går inte att beskriva med andra ord än att det är otroligt mäktigt att få se publiken ha samma tröjor som vi har på oss på planen och höra hur de hejar på oss.

Den nya folkdräkten gör premiär i samband med att herrlandslaget reser till Birmingham, USA, den 8-12 juli för att delta i The World Games. Folkdräkten köper du här.

Videon för nya folkdräkten ser du här:

Ett stort tack till våra partners som är med på landslagströjan!

Mer från inspelningen och Folksportens hjältar kommer i våra kanaler, håll utkik.


 

short_text    Publicerat av Lisa Eskils 2022-06-24, kl 08:00