Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Succén Floorball Fitness

Det enkla upplägget och den flexibla formen har lockat flera föreningar till Floorball Fitness. Genom att utgå fån termerna Puls, Power, Play erbjuder Floorball Fitness många hälsofördelar och ger ett roligt och effektivt sätt att träna innebandy på som inte kräver några förkunskaper. 

Ett av Svensk Innebandys övergripande mål för 2030 är att ”Innebandy är en sport som alla ska kunna engagera sig i”. Ett steg i det är att då ha 60 000 licensierade motionärer. Skånes Innebandyförbund har flest licensierade motionsspelare och är ett av idrottsförbunden i Skåne som varit med och tagit fram Sport Fitness tillsammans med Skånes Ishockeyförbund, Handbollsförbund samt RF-SISU Skåne. 

I dagens läge är det flera föreningar som lockats av konceptet och som kommer fortsätta med det framöver. I höst kommer Sport Fitness att arrangera webbträffar och ge en introduktion till de skånska föreningar som kommer starta upp sitt Floorball Fitness koncept under säsongen. På webbträffen erbjuds för föreningarna och dess representanter och deltagarna har möjlighet att ställa frågor och bolla idéer för uppstarten av deras motionssatsning med Floorall Fitness. 

Men satsningen kommer inte stanna bara i Skåne. 

- Vi kommer under hösten även att kunna stötta föreningar utanför Skåne som vill komma igång med Floorball Fitness. Vi vill att Floorball Fitness ska bli ett självklart val för den förening som vill satsa på motionsidrott, säger Jaxell som är projektledare för Sport Fitness. 

Läs mer om Floorball Fitness

Vid frågor kontakta Sarah Jaxell, projektledare för Sport Fitness, Sarah.Jaxell@skanskidrott.se 

short_text    Publicerat av Veronica Köhler 2020-10-06, kl 11:56