Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

SM-finalen 2010: Stjärnan Widar avgjorde

SM-finalen mellan IKSU och Rönnby utvecklades till en rysare. Den som satte punkt för hela tillställningen var en av de stora: Karolina Widar.
– Jag var inte så jättenervös, sa hon efter guldet.

SM-finalen 2010 fick avgöras på straffar efter en målrik och oviss historia.

IKSU brände sina första tre straffar medan Rönnby satte sina två. När Rönnbykaptenen Karolina Widar sedan klev ut på planen i Globen för att lägga den tredje straffen hade hon alltså chansen att avgöra finalen.

Och Karolina Widar missar inte en straff.

– Jag var inte så jättenervös. Jag var lite nervös innan straffläggningen, men när vi ledde med 2-0 kändes det ganska skönt. Jag kände att något bättre läge får jag inte, sa en strålande glad Karolina Widar.

"Jag har fortfarande inte förstått att vi har vunnit guld"

Hanna Pettersson, Rönnby

– Jag har inte varit straffskytt så länge, det var nog i slutet av förra säsongen som jag gick in och blev straffskytt på allvar. När man är lite mer rutinerad så brukar man få chansen och nu har jag en straff som jag litar på och det är skönt.

Straffen Karolina Widar bjöd på i finalen var en specialare. Det var exakt samma variant som hon levererade i VM-finalen i Västerås.

Veteranen verkade inte beröras av pressen – både i VM-finalen och i SM-finalen lyckades hon med straffen, trots mycket publik.

– Jag vet inte… det är klart att man tänker lite att det är mycket runt omkring. Men vet jag vad jag ska göra och gör jag det rejält så brukar det fungera, sa Widar som nu har inkasserat sitt andra SM-guld. 

Det hade under säsongen ryktats om att karriären för Karolina Widar skulle vara över. Men så blev det inte.

– Jag har sagt att jag ska köra på. Vi ska skriva ett nytt kontrakt efter säsongen. Sedan får vi se hur kroppen känns, det är mest det som det hänger på. Man är väl en trägen vinnarskalle. Det spelar ingen roll vad det är, man vill vara med och kriga för sådana här saker.

Rönnbys landslagsmålvakt Hanna Pettersson var omultig under SM-finalen. Båda finallagens tränare var överens om att hon var skillnaden mellan Rönnby och IKSU.

– Jag har fortfarande inte förstått att vi har vunnit guld. Det är helt underbart och nu ska jag försöka njuta, sa Hanna Pettersson direkt efter straffavgörandet.

SM-final (Globen 17 april 2010)
IKSU-Rönnby IBK 6-7 (1-2, 1-3, 4-1, 0-1 e.str)
Första perioden:
0-1 (10.21) Sara Stålberg (Malin Wikström), 1-1 (12.35) Martina Söderqvist (Victoria Wikström), 1-2 (13.28) Anna Sjögren (Susanna Tuominen)

Andra perioden: 1-3 (21.48) Malin Wikström (Katarina Tuominen), 1-4 (31.48) Alice Tonneman (Karolina Widar), 1-5 (34.46) Malin Wikström (Karolina Widar), 2-5 (39.50) Victoria Wikström (Anna Wijk)
Tredje perioden: 3-5 (40.42) Anna Wijk (Cassandra Edberg), 4-5 (42.56) Cassandra Edberg (Malin Eriksson), 5-5 (44.27) Martina Söderqvist (Anna Wijk), 5-6 (58.00) Sara Stålberg (Susanna Tuominen), 6-6 (58.23) Anna Wijk (Emelie Wibron)
Straffar: 6-7 Karolina Widar
Utvisningar: IKSU: -, Rönnby: 1x2min.
Publik: 10 096
Domare: Robert Wallin, Carl-Johan Öman

Foto: Per Wiklund

short_text    Publicerat av Caroline Hedelund 2020-10-06, kl 11:55