Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Per Tjusberg ny assisterande förbundskapten i damlandslaget

Per Tjusberg har sedan 2014 ingått i damlandslagets ledarstab, i rollen som analys/läktarcoach. Tjusberg har varit en väldigt uppskattad del av ledarstaben, och har nu blivit erbjuden rollen som assisterande förbundskapten, vilket han har tackat ja till.


Damlandslagets förbundskapten Åsa Karlsson har varit drivande i att få med sig Tjusberg som ny assisterande förbundskapten, efter att Karolina Widar tackade för sig. Karlsson och Tjusberg har jobbat tillsammans sedan 2015 med stor framgång.

- Det var härligt att det kunde lösa sig med Per och att han antog utmaningen som assisterande förbundskapten. Jag är supernöjd med denna lösning då vi känner varandra bra sedan tidigare då vi har jobbat ihop sedan 2015, säger Åsa Karlsson.

I sin nya roll kommer Tjusberg lämna läktaren för att komma in i hetluften i båset.

- Det kommer att bli en stor skillnad under matcherna, jag kommer vara i båset och ta direkta beslut. Tidigare har matcherna varit en lugnare period för min del och analysen har tagit mer tid efteråt. Men nu när jag har klivit in i båset i Pixbos herrlag känner jag att jag har hittat tillbaka till matchcoachningen. Det ska även bli väldigt kul att komma närmare laget under matcherna. Att få se laget på den sidan sargen, i båset, det har jag inte gjort på sex år, säger Per Tjusberg.

Tjusberg har varit med i damlandslaget en lång tid och även varit med och tagit fram och utvecklat det sätt laget spelar på, tillsammans med förbundskapten Åsa Karlsson.

- Pers styrkor är allt kring spelet. Vi är båda nytänkande och vill hela tiden utvecklas och hitta nya saker att utveckla och arbeta med. Det kan lätt bli många och långa diskussioner. Han är också en bra analytiker, han känner alla i ledarstaben sedan tidigare och är så klart även inkörd på den spelidé som vi just nu har då han var med och utvecklade den. Jag är väldigt nöjd med staben som helhet och känner att vi kommer vara starkt rustade tillsammans med spelarna i kommande VM, säger Åsa.

Tjusberg fortsätter:

- Som Åsa säger så har jag varit med i utvecklingen av spelet, vilket innebär att jag kan bidra kring de bitarna på en gång. När jag nu står i båset så kommer min input till spelarna också ske i stunden och direkt, kommunikationen kommer gå en kortare väg helt enkelt. Jag är väldigt mycket ”spelare” i mina tankar och försöker se spelet för spelarna. Jag försöker att se hur de kan tänka och resonera i olika situationer på planen. Att leda spelarna i spelet, helt enkelt.

Tjusbergs nya avtal är skrivet över Finnkampen, februari 2022. Där VM 2021, som spelas i Uppsala 27 november-5 december är den stora hållpunkten. En ”nygammal” värvning som landslagschefen Joakim Lindström är mycket nöjd med:

- Ända sedan Per kom in i landslagsverksamheten har hans arbete bidragit till såväl trygghet som nytänkande till damlandslagets spel och spelarutveckling. För varje år som gått har Per dessutom växt i rollen som ledare varför det är fullt naturligt att han nu kommer in som assisterande förbundskapten. Genom sitt pedagogiska, generösa och inkluderade ledarskap är han inte bara en uppskattad ledare i spelargruppen utan också en mycket fin representant för Svensk Innebandy, det är viktigt. Per kompletterar en redan mycket kompetent och driven ledarstab vars kontinuerliga arbete nu fortsätter starkt mot VM i Uppsala 2021.

short_text    Publicerat av Lisa Eskils 2020-10-23, kl 09:00