Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Parsjö-Tegnér siktar på en plats i VM-truppen

Under förra VM, 2018, gjorde han sin VM-debut i Prag där han dessutom fick hoppa in i semifinalen under straffdramat mot Schweiz när Sverige tog sig till final mot Finland. Då räckte det inte hela vägen för Sveriges herrlandslag, men i december väntar VM igen. Den här gången på rivalerna Finlands hemmaplan, dit Måns Parsjö-Tegnér nu satsar på att ta en plats i truppen.

– Jag har alltid velat spela de stora matcherna i de tuffaste förhållandena så att ta en plats i VM-truppen är något jag helt klart satsar på, säger Parsjö-Tegnér.

I december spelar Sveriges herrlandslag VM i Helsingfors och för många spelare är förberedelserna i full gång för att ta en plats i VM-truppen. En spelare är målvakten Måns Parsjö-Tegnér som gjorde sin VM-debut under förra årets VM i Prag.

– Förutom en något längre försäsong så tränar vi på som vanligt. Vi har återkommande träffar med landslaget med teori och taktik, sedan har jag utvärderat min förra säsong för att hitta små detaljer att slipa på och förbättra formen inför nästa säsong, säger han och fortsätter:

– I höst kommer det att bli mer teori och extremt mycket scoutande av motståndare alltifrån spelsystem, specifika spelare till straffskyttar, så att allt är klart inför VM.

Sverige har sedan VM i Prag 2018 gjort noga förberedelser för att kunna vara bäst i de sista matcherna under VM 2020. De har bland annat sett över sitt spel och utvecklat det både i anfall och försvar där man jobbat med lite olika lösningar för att snabbare vinna tillbaka bollen och skapa problem för motståndarna. Med det långsiktiga målet att vara bäst i en kokande Hartwall arena.

– Jag har alltid tyckt att det är jättestort att spela för landslaget, det är en väldigt stor ära, och i och med förra VM så fick man väl minst sagt mersmak för det. Det är den absolut coolaste upplevelsen som jag varit med om innebandymässigt. Nu i Hartwall arena så har jag hört av många som spelat längre i landslaget så som Mattias Samuelsson att det rent tryckmässigt är det sjukaste han har varit med om. Jag vill spela de största matcherna i de tuffaste förhållandena så att få spela VM där och få bidra till att vinna guld är något jag siktar på, säger han.

För att vinna guldet krävs enligt Parsjö-Tegnér att Sverige har en trupp som är redo för att köra på alla krav och premisser som staben tillsammans med laget kommer att ha.

– Jag tror att vi har väldigt bra verktyg för att kunna slå Finland och då gäller det bara att vi får allt på plats och har spelare som accepterar de rollerna som vi ska ha, säger han.

Fakta:
VM spelas 4-12 december

Så ser herrlandslagets schema ut:
- 2-6 september – läger i Växjö
- 16-18 oktober – Euro Floorball Tour, St Gallen, Schweiz
- 25-29 november – VM-läger i Varberg
- 4-12 december – VM i Helsingfors, Finland

Se schemat i sin helhet här.

Köp dina biljetter här och se VM på plats.

Läs mer om VM.

short_text    Publicerat av Veronica Köhler 2020-10-06, kl 11:56