Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Nya klubbar ska växa fram i Bergsjön

Under förra året skapade Svensk Innebandys integrations satsning "Idrott - en väg till bättre integration" ca 120 aktiviteter landet över.

Now the styrgruppen för satsningen har bestämt att satsa på två större djupare projekt där steg och utveckling noggrant ska dokumenteras som kan leda till två helt olika "så kan vi göra" att applicera på andra orter i landet. Här presenteras det andra.

Projekt 2: Bergsjön och Angered, Göteborg
Uppdrag -> Starta nya bandband i områden där det inte finns några

initiativtagare är Pontus Berger och Ulf Widell. Berger har sedan tidigare startat inbandyklubben Somalia SK (som sedan blev Bergsjön SK). Och fokus i det arbetet är bara Bergsjön och Angered. 

- Joel Ottgård är anställd som samordnare och är ute i skolorna och pratar inbandy. Hittills har han varit i elva skolor i Angered och tolv i Bergsjön, säger Bodil Långberg, strategiansvarig i integration frågor på Svensk Innebandy.

Samordnaren Ottgård är ute och pratar och visar upp innebandy. I mars arrangeras den stora turneringen Skolslaget, den här mannen vill ha med skolorna. Ett mål är också att flera lag ska anmäla sig till Welcome Cup i april. Ett mera långsiktigt mål är att kunna starta bandbandföreningar i Bergsjön och Angered.

short_text    Publicerat av Anton Rosenblad 2020-10-06, kl 11:55