Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Nya datum klara för herrarnas VM-kval

Herrarnas VM-kval skulle ha genomförts i början av februari men ställdes in med hänvisning till den då ökande smittspridningen i omvärlden. Nu står det klart att VM-kvalet istället spelas den 25-28 maj i Koceni, Lettland. 

Herrarnas VM-kval till VM 2022 har nu fått nya datum och en ny spelplats. Evenemanget, som skulle ha genomförts tidigare i februari i Polen, var tvunget att ställas in med hänvisning till den då ökande smittspridningen i omvärlden. Nu meddelar det Internationella Innebandyförbundet att VM-kvalet istället kommer att spelas den 25-28 maj och att det blir en ny spelort för Sveriges grupp i form av Koceni, Lettland. 

  Kul att VM-kvalet nu blir av. VM-kvalet är, precis som med alla andra landslagsläger, otroligt viktigt för oss och vi ser med tillförsikt fram emot vad de här dagarna i Lettland kan erbjuda, säger elit- och landslagschef, Sofie Andersson. 

– Otroligt roligt att det blir av och det är en möjlighet för oss att påbörja VM-resan på riktigt inom rimlig tid inför ett VM. Vi ser det som positivt och kul att få sprida vår sport och även få prova oss fram lite grann inför det som komma skall i VM, säger förbundskapten Niklas Nordén.

I VM-kvalet så kommer herrlandslaget att ställas mot Ryssland, Ungern och Frankrike innan det därefter väntar en avslutande placeringsmatch. 

VM 2022 spelas den 5-13 november i Schweiziska Zürich och Winterthur. Sverige är regerande mästare på herrsidan efter att ha besegrat Finland med 6-4 i VM-finalen i VM 2020. 

short_text    Publicerat av Ludvig Gustavsson 2022-02-21, kl 08:21