Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19.

Läs mer

Makalöst målrekord för damlandslaget - 61-0 mot Frankrike

Damlandslaget tog sin största seger genom tiderna i VM-kvalmatchen mot Frankrike. Redan efter två perioder var rekordet tangerat. Matchen slutade makalösa 61-0.
- Det var lite svårt att spela eftersom de inte bjöd på så mycket och vi fick dra upp tempot, men roligt, säger debutanten Ellen Bäckstedt.

För två år sedan, i VM-kvalet i Madrid, slog Sveriges damlandslag målrekord genom tiderna. Då vann de mot just Frankrike med 36-0.
I dag, när återigen Frankrike stod för motståndet i VM-kvalet i polska Gdansk, slogs rekordet igen – med råge.

- Det var jätteroligt att komma in och spela. Att jag gjorde mål var bara plus i kanten. Det var lite svårt att spela eftersom de inte bjöd på så mycket och vi fick dra upp tempot, men roligt, säger A-landslagsdebutanten Ellen Bäckstedt, som gjorde mål redan i sitt första byte.

Sverige ledde med 22-0 efter första perioden och 36-0 efter andra. Sedan dröjde det inte länge förrän det historiska målet kom. Sara Steen gjorde 37-0 i början av tredje, och matchen slutade otroliga 61-0.

Fem debutanter finns med i Sveriges VM-kvaltrupp. Ellinor Berling, Ellen Bäckstedt, Stina Ander, Emelie Fällman och Natalie Hjertberg fick alla speltid i segern.

- Det var så klart lite spännande och extra pirrigt. Det var en tacksam match att komma in i, det rullade på efter första bytet. Vi fick hitta små delmål att sätta upp under matchens gång. Vi är inte vana vid det här i Sverige, det är annorlunda. Men det är också bra att testa på ibland, säger Stina Ander.

- Det var konstigt att spela. 61-0 är helt otroligt. Samtidigt var det jättekul att få göra A-landslagsdebut. Vi sa inför tredje att vi skulle skärpa upp oss, vi slarvade lite. Vi skulle höja oss, och det gjorde vi, säger Ellinor Berling.

Sverige spelar nästa VM-kvalmatch mot Norge i morgon klockan 18.00. Den matchen sänds på Internationella Innebandyförbundets Youtubekanal 2.

Matchfakta (länk).

short_text    Publicerat av Anton Rosenblad 2020-10-06, kl 11:55