Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Lyckad träff för #IBkvinnorleder

I helgen som gick träffades Svensk Innebandys nätverk #IBkvinnorleder. Och det var idel positiva tongångar från träffen.

Sedan 2016 har #IBkvinnorleder verkat för att kvinnor inom innebandyn ska bli fler och starkare inom sina respektive områden. Det är allt från distriktsstyrelseordföranden till domare och föreningsanslutna kvinnor som är/har varit med i nätverket.

I helgen var det återträff för alla deltagare de senaste tre åren. Bland andra var Pernilla Bernhardsson där. Hon var med i det första året av #IBkvinnorleder, och menar att mycket har hänt på hemmaplan sedan det. När hon kom med i nätverket var hon ordförande i Mullsjö AIS. Nu är hon även ordförande i Västergötlands Innebandyförbund.

- Jag försöker jobba med frågorna inkluderande, att vi ska få med så många tjejer och kvinnor som möjligt i allt vi gör. Ibland är det lätt, ibland är det svårt, säger hon och fortsätter:

- Vi måste hålla det levande, vi måste jobba med det uppifrån och ner. Det (jämställdhetsfrågorna) ska genomsyra allt vi säger och gör.

Vad har nätverket betytt för dig?

- Det har varit otroligt utvecklande och det har gjort att jag vågade ta steget till att bli ordförande i Västergötland.

I årets grupp av nätverket är Hanna Tossavainen med. Hon spelar själv innebandy i Uppsalaklubben Frötuna IBF, och var med på helgens två dagar långa möte.

- Det är ett jätteroligt forum där man får träffa andra som har spelat och är på andra positioner inom innebandyn. Det (nätverket) belyser många bra ämnen som vi kanske inte pratar om på klubb- och föreningsnivå. Jämställdhetsfrågorna är jätteaktuella. Vi måste jobba med det i alla led, säger hon.

Vad betyder de här träffarna för dig?

- De betyder jättemycket. Innebandy som sport är fantastisk och står för många bra saker. Det är kul att vara delaktig och sprida informationen vidare.

Både Tossavainen och Bernhardsson var överens om att helgen i Stockholm var lyckad.

- Det har varit jätteroligt. Massa nya ansikten och flera nya människor, jag har fått ta del av deras erfarenheter, säger Tossavainen.

- Man får en jätteboost genom att träffa alla. Nätverket har betytt otroligt mycket för mig, säger Bernhardsson.

short_text    Publicerat av Anton Rosenblad 2020-10-06, kl 11:55