Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Krona hyllar nätverket: "Fantastiska kvinnor"

Syftet med Svensk Innebandys nätverk #IBkvinnorleder är att stärka kvinnor inom innebandyn. Deltagaren Jenny Krona menar att precis det har blivit resultatet av träffarna.
- Jag har lärt känna fantastiska kvinnor som jag redan på ett par månader har fått stöttning och hjälp av, säger hon.

Nätverket #IBkvinnorleder är inne på sitt fjärde år. Varje säsong har mellan 10 och 15 kvinnor i olika befattningar inom innebandyn deltagit, och just nu är 45-åriga Jenny Krona en del av nätverket. Hon är lagledare i båda Hässelby SK P04 och distriktslaget för P16 i Stockholm och sitter i tävlingskommittén i Stockholms Innebandyförbund. Hennes innebandybakgrund sträcker sig till 90-talet då hon själv spelade, och sedan har hon följt sina söner i deras spelande.
När chansen uppstod att gå med i nätverket tvekade hon inte. Målet var att lära känna andra kvinnor inom innebandyn och utbyta erfarenheter för att hjälpa och stötta varandra.

- Det jag hade hoppats på blev verklighet. Jag har lärt känna fantastiska kvinnor som jag redan på ett par månader har fått stöttning och hjälp av. Det är så roligt, säger Jenny Krona.

Under de träffar som har genomförts med nätverket har det varit föreläsare, workshops och otaliga diskussioner om jämställdhet.

- Om vi vill att Innebandy ska vara en jämställd sport både på och utanför planen tror jag att det här nätverket kommer att göra att flera kvinnor våga engagera sig och ta på sig större uppdrag inom sporten. Man måste uppmuntra och informera om hur viktigt det är med jämställdhet - åt båda hållen. Hjälpa föreningar till att skapa miljöer där både kvinnor och män är välkomna.

Läs mer om #IBkvinnorleder.

short_text    Publicerat av Anton Rosenblad 2020-10-06, kl 11:55